Organizatorii raliului au motivat ca nu pot asigura securitatea participantilor in Mauritania, tara in care, in luna decembrie, au avut loc mai multe atentate revendicate de o ramura a Al-Qaida.Raliul Dakar, care trebuia sa porneasca astazi, de la L
Organizatorii raliului au motivat ca nu pot asigura securitatea participantilor in Mauritania, tara in care, in luna decembrie, au avut loc mai multe atentate revendicate de o ramura a Al-Qaida.Raliul Dakar, care trebuia sa porneasca astazi, de la Lisabona, a fost amanat in ultimul moment. Anul trecut, din aceleasi motive, s-au anulat numai doua etape, care urmau sa se desfasoare pe teritoriul statului Mali. In acest an se anuntase cea mai mare participare de la debutul raliului, din 1979. Nu mai putin de 250 de motociclete, 200 de automobile si 100 de camioane din peste 50 de tari ajunsesera deja in Portugalia pentru marele start. Romania urma sa fie reprezentata la aceasta competitie periculoasa de un echipaj la clasa auto, Team Dakar, format din Gabriel Nicolae si Liviu Stan, si de patru piloti la clasa moto, Emanuel Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Dunca si Alexandru Garbacea. Aceasta urma sa fie cea mai numeroasa participare romaneasca la Raliul Dakar.

„S-a amanat din cauza amenintarilor teroriste si atentatului din decembrie, cand au fost ucisi patru turisti francezi. Este putin spus ca suntem dezamagiti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.