Anamaria Marinca a fost aleasa cea mai buna actrita in topul Village Voice, realizat de criticii americani si LA Weekly, cu 77,38 de puncte, devansandu-le pe Julie Christie din "Away from Her" al lui Sarah Polley si pe Carice
 

Anamaria Marinca a fost aleasa cea mai buna actrita in topul Village Voice, realizat de criticii americani si LA Weekly, cu 77,38 de puncte, devansandu-le pe Julie Christie din "Away from Her" al lui Sarah Polley si pe Carice van Houten din "Zwartboek/ Lista neagra" a lui Paul Verhoeven. "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu ocupa locul patru la sectiunea "Cel mai bun film" din topul Village Voice, cu 276,43 de puncte, podiumul sectiunii avand filmul "There Will Be Blood/ Scandalul petrolului" pe prima pozitie, urmat de "No Country for Old Men/ Nu exista tara pentru batrani" si "Zodiac".
Alaturi de Anamaria Marinca, mai multi actori din distributia filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu figureaza in topul Village Voice, dat publicitatii de tabloidul LA Weekly. Astfel, Vlad Ivanov - Bebe din "4, 3, 2" - figureaza in clasamentul Village Voice la categoria "Cel mai bun actor in rol secundar", in timp ce Laura Vasiliu - interpreta Gabitei din filmul lui Mungiu - a ocupat pozitia a 20-a in cadrul categoriei similare feminine.
Potrivit site-ului LAWeekly.com, in cadrul categoriei "Cea mai buna actrita in rol secundar", in afara de Laura Vasiliu, clasamentul o mai include, pe pozitia a 39-a, si pe Alexandra Maria Lara, actrita germana de origine romana care a jucat in "Youth Without Youth/ Tinerete fara tinerete" al lui Francis Ford Coppola. Pe de alta parte, actorii romani care figureaza la sectiunea "Cel mai bun actor in rol secundar" a clasamentului LA Weekly sunt Vlad Ivanov, pe locul al saselea, si Ion Sapdaru din filmul "A fost sau n-a fost" al lui Corneliu Porumboiu, pe pozitia a 47-a. Filmul lui Corneliu Porumboiu "A fost sau n-a fost" a intrat pe locul al saptelea in cadrul sectiunii "Film de debut" din cadrul topului, in timp ce "California Dreamina€™ (Nesfarsit)" de Cristian Nemescu a fost votat pe locul 19 la sectiunea de filme nedistribuite in Statele Unite din cadrul clasamentului.
La categoria "Cel mai bun actor in rol principal", Daniel Day-Lewis din filmul "There Will Be Blood/ Scandalul petrolului" a fost votat pe prima pozitie, fiind urmat de Viggo Mortensen pentru rolul din "Eastern Promises", Frank Langella pentru prestatia din "Starting Out in the Evening", Mathieu Amalric din productia "The Diving Bell and the Butterfly/ Scaphandre et le papillon" si George Clooney pentru rolul din "Michael Clayton". La categoria "Cel mai bun film documentar", clasamentul Village Voice include pe primele locuri productiile "No End in Sight", "Into Great Silence" si "Lake of Fire".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.