Politia de Frontiera a capturat, in noaptea de joi spre vineri, peste 130 de kilograme de heroina in valoare de peste 10 milioane de euro, dupa ce a dezmembrat un TIR.

Politistii de frontiera de la Directia de Combatere a Infractio
Politia de Frontiera a capturat, in noaptea de joi spre vineri, peste 130 de kilograme de heroina in valoare de peste 10 milioane de euro, dupa ce a dezmembrat un TIR.

Politistii de frontiera de la Directia de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere, in colaborare cu autoritatile germane si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), au retinut, in noaptea de joi spre vineri, un traficant de droguri care avea ascunse in masina peste 130 de kilograme de heroina. Marfa valora pe piata neagra a drogurilor 10 milioane de euro, iar traficantul a declarat ca lui i-ar fi revenit cinci mii de euro. Politistii au supravegheat transportul si au actionat in vama Halmeud, din judetul Satu Mare. Colegii lor din Germania, care au colaborat la acest caz, au capturat inainte de Craciun, de la membrii aceleiasi retele, 150 de kilograme de heroina.

Autotrenul, condus de cetateanul turc Mehmet Ozaktas, in virsta de 47 de ani, a fost dezmembrat de politisti dupa 20 de ore de verificari. In el s-au gasit 254 de pachete ascunse direct in sasiul TIR-ului. Anchetatorii spun ca traficantii au facut un scripete pentru a scoate heroina din ascunzatoare. S-au mai gasit 3.800 de euro, bani primiti de cetateanul turc in schimbul serviciilor prestate, trei telefoane mobile pe care Mehmet le-a folosit in Turcia si in Ucraina si o placuta cu un alt numar de inmatriculare, pe care Mehmet Ozaktas ar fi folosit-o pentru a o inlocui pe cea montata deja, practica folosita frecvent de traficantii de droguri.

In timpul audierilor, cetateanul turc a declarat ca a preluat autotrenul din Ucraina si ca in Romania urma sa-l predea unei alte persoane. Politistii spun ca drogurile ar proveni din Afganistan, au tranzitat Ucraina si ar fi avut ca destinatie vestul Europei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.