Ticu Dumitrescu a declarat vinery ca, desi a ezitat cand liderul PC, Dan Voiculescu, l-a intrebat daca este de acord ca partidul sa initieze o lege privind egalitatea de drepturi intre revolutionari si fostii detinuti politici, cel mai important este
Ticu Dumitrescu a declarat vinery ca, desi a ezitat cand liderul PC, Dan Voiculescu, l-a intrebat daca este de acord ca partidul sa initieze o lege privind egalitatea de drepturi intre revolutionari si fostii detinuti politici, cel mai important este ca actul normativ sa fie adoptat. SUSTINERE. Membru al CNSAS si presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, Ticu Dumitrescu a spus ca Dan Voiculescu l-a sunat pentru a-l intreba daca are ceva impotriva ideii ca membrii PC sa depuna in Parlament un proiect de lege prin care sa sustina egalitatea de drepturi intre revolutionari si fostii detinuti. "Pentru cateva momente nu am stiut ce sa-i raspund, dar m-am gandit ca e important ca legea sa fie adoptata. Aceasta initiativa imi apartine, am facut un apel la Parlament, in luna decembrie, in care am subliniat importanta acestei idei", a declarat Ticu Dumitrescu. Intrebat daca nu exista un conflict moral intre verdictul de politie politica primit de Dan Voiculescu si ideea de a promova o lege pentru fostii detinuti, Ticu Dumitrescu a afirmat ca nu poate sa interzica cuiva sa sustina o anumita lege. "Eu nu am cum sa interzic unuia sau altuia sa sustina anumite idei. Oricine poate sa sustina aceasta initiativa, atata timp cat o face cu buna credinta ", a mai spus el. PROPUNERE. Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca partidul pe care il conduce va initia, la inceputul sesiunii parlamentare, o lege a recunostintei comune pentru revolutionari si pentru fostii detinuti politici,vizand drepturi egale pentru cele doua categorii. "Am discutat cu presedintele AFDPR (Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania - n. red.), Ticu Dumitrescu si consider ca este necesara o lege privind egalitatea de drepturi pentru revolutionari si pentru detinutii politici. Parlamentul are datoria morala de a reglementa un raspuns egal de multumire din partea societatii, pentru revolutionari si pentru cei care au platit cu viata in inchisorile comuniste credinta lor politica, care au fost deportati ori facuti prizonieri", afirma Voiculescu, citat de comunicatul mentionat. Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a decis, la 20 iunie 2006, ca Voiculescu a facut politie politica ca fost informator, pe baza studiului unui dosar de retea din 1974, cu note informative facute de Voiculescu si semnate "Felix". El a contestat ulterior decizia CNSAS la 4 iulie 2006, dar contestatia i-a fost respinsa la 7 august 2006, la diferenta de un singur vot, cel de veto apartinand presedintelui Colegiului, Claudiu Secasiu. Voiculescu a contestat verdictul la Curtea de Apel.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.