In plus, jucatoarea elvetiana a fost amendata cu 100.000 de dolari.

Jucatoarea elvetiana Martina Hingis, care si-a anuntat in luna noiembrie retragerea din tenis dupa ce a fost depistata ca a consumat cocaina, a fost suspendata pentru doi ani de catre Federatia Internationala de Tenis. Hingis, in virsta de 27 de ani, a fost suspendata incepind din 1 octombrie 2007, iar toate rezultatele incepind de la editia de anul trecut a turneului de la Wimbledon au fost anulate. De asemenea, au fost retrase sumele de bani cistigate in acea perioada, adica 87.932 de euro.

Fosta ocupanta a primului loc in clasamentul mondial a fost depistata pozitiv pe 29 iunie 2007 si a confirmat acest lucru in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc pe 1 noiembrie, la Zürich, dar a declarat ca este „suta la suta nevinovata". Citeva zile mai tirziu, ea si-a exprimat intentia de a contesta rezultatul testelor medicale, dar nu a fost audiata de catre Federatia Internationala de Tenis, iar o comisie independenta a respins obiectiile fostei campioane.

Hingis a fost cea mai tinara ocupanta a primului loc in clasamentul WTA, la numai 16 ani, 6 luni si o zi, si a dominat tenisul mondial intre 1997 si 2000, perioada in care a cistigat cinci titluri de Mare Slem.