Reprezentativa masculina de handbal a Romaniei a invins, joi seara, la Oradea, modesta selectionata a Ciprului, cu scorul de 36-23 (16-12), in primul meci al grupei a III-a din cadrul preliminariilor CM 2009. In ciuda diferentei nete de valoare, e
Reprezentativa masculina de handbal a Romaniei a invins, joi seara, la Oradea, modesta selectionata a Ciprului, cu scorul de 36-23 (16-12), in primul meci al grupei a III-a din cadrul preliminariilor CM 2009. In ciuda diferentei nete de valoare, echipa noastra a pornit la drum cu frana trasa, dar si-a revenit treptat in partea a doua a jocului si a terminat en-fanfare, confirmandu-si astfel statutul de mare favorita la calificare.
Handbalistii romani au pornit cu dreptul spre barajul mondial, punand la colt, joi seara, enigmatica echipa a Ciprului, cu 36-23 (16-12). Sustinuti de un public avid de sport, care a tinut sa incalzeasca serios atmosfera din Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea, tricolorii pregatiti de Aihan Omer au inceput in forta si s-au distantat rapid la patru goluri, lasand sa se inteleaga ca nu se va pune decat problema diferentei de scor. Din pacate, insa, dupa un start lansat, a urmat o cadere inexplicabila, cu greseli de tehnica si ratari incredibile, moment speculat prompt de oaspeti, care au reusit astfel sa se tina scai pe tabela pana aproape de finalul primei reprize. Mustruluiti la pauza de exigentul Aihan Omer, handbalistii nostri revin de la vestiare mai motivati si declanseaza un festival de goluri, cu tunarii Ghionea si Toma (foto) (cate 6 reusite) in prim plan, sprijiniti de experimentatii Buricea (5), Piriianu (5) si Petrea (4). Cu o aparare mai sincronizata si mai atenta pe semicerc, coordonata de cerberii Stanescu si Laufceac, tricolorii isi maresc serios avantajul si transforma partida intr-o simpla formalitate, fluierul de final inghetand tabela de marcaj la 36-23. In ciuda victoriei lejere, antrenorul Aihan Omer a recunoscut la final ca jocul echipei n-a atins turatia maxima si a motivat evolutia mai modesta prin faptul ca adversarul a reprezentat o necunoscuta, fapt ce i-a obligat pe tricolori sa se adapteze din mers la stilul incomod de joc al cipriotilor. Conform programului anuntat de forul international, returul cu Cipru se va disputa, maine, la Nicosia, iar ultimele doua partide cu Letonia vor avea loc in 16 ianuarie, la Riga, si in 20 ianuarie, la Oradea. Reamintim ca prima clasata din grupa va obtine calificarea in barajul pentru accederea la turneul final mondial de anul viitor, faza eliminatorie care se va disputa in luna iunie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.