Incepind cu 21 ianuarie, Cotidianul continua ofensiva culturala cu o noua colectie: EDUCATIVA.

Dupa „Literatura", ENCICLOPEDICA, SIMFONICA si seria „Prison Break", Cotidianul promite sa revina in mai putin de doua saptamini cu o noua provocare: colectia EDUCATIVA, o serie de 16 volume reunite intr-o enciclopedie care poarta semnatura prestigioasei edituri britanice Dorling Kindersley. Editata in Romania cu sprijinul Oriflame, „Enciclopedia Ilustrata a Familiei" realizeaza un tur de forta in acest an cu o serie de abordari minutioase despre tematici dintre cele mai diverse. Adolescentii si parintii deopotriva se vor familiariza saptaminal cu universuri precum cel al aborigenilor, vor face incursiuni prin Africa cel mai putin infruntata sau vor scruta spatiul celest pentru a intelege mai bine mersul cometelor si al asteroizilor.

Decriptate intr-un mod inteligent si curajos, marile domenii cu care omenirea isi antreneaza dintotdeauna imaginatia se vor regasi in volumele care vor insoti in fiecare luni Cotidianul la chioscurile de difuzare a presei si care contin nu mai putin de 12.000 de fotografii si ilustratii color si peste 5.000 de articole redactate de specialisti familiarizati cu fiecare dintre fenomene. Primul dintre volume, disponibil pe piata luni, 21 ianuarie, care va face o incursiune in domeniile ce incep cu prima litera a alfabetului, va putea fi achizitionat la un pret special de 4,9 lei. A de la aborigeni, Africa, aeronave, albine, dar si de la Alexandru cel Mare sau altare. O sectionare detaliata a unui Boeing 747-400, o raita prin istoria si bucataria continentului negru, cite tipuri de intepaturi au albinele, cit de mult traiesc algele marine sint doar citeva dintre curiozitatile pe care primul volum din EDUCATIVA le va rezolva inca din aceasta luna in cele 46 de pagini.

Si tot atitea pariuri pentru volumele care urmeaza: B de la Beatles, C de la caracatite si calamari, E de la Thomas Edison, G de la Greta Garbo, J de la Jocurile Olimpice, M de la Karl Marx, O de la olarit, R de la rock si pop, T de la tipar sau Z de la zmeie.

Lectura rapida si accesul instant la subiectele relevante fac din „Enciclopedia Ilustrata a Familiei" un adevarat motor de cautare in forma tiparita. Pentru a ajunge in cel mai usor mod cu putinta la termenul dorit este suficienta cautarea literei corecte a alfabetului, care indruma direct spre pagina cautata. Pentru o cautare mai rafinata, un index aflat la inceputul fiecarui volum, precum si un dictionar geografic transforma documentarea intr-o banala delectare din fotoliu. Diagramele, casutele cu informatii, listele si tabelele insotesc, de asemenea, cititorul la fiecare pagina pentru a-i face lectura cit mai lejera.

„Aceasta descoperire cu un traseu similar gasirii unei comori rupe cu adevarat gura tuturor enciclopediilor pentru copii de pina acum", ii intimpina debutul in Marea Britanie publicatia „Daily Mail".Click pe foto pentru a mari! De la carti pentru voluntari la „Star Wars" Editura Dorling Kindersley (DK) scoate de sub tipar inca din 1974 carti pentru adulti si pentru copii, traduse pina in prezent in peste 50 de limbi. Primul volum publicat de DK a fost un manual de prim ajutor pentru serviciul medical voluntar britanic, iar virful l-a atins in 1999, cind a editat 13 milioane de exemplare ale cartii „Razboiul Stelelor", operatiune care i-a adus si pierderi financiare ce au culminat cu preluarea actiunilor de catre Pearson PLC. La ora actuala, DK face parte din grupul editorial Penguin, laureat in 2007 cu titlul de „Publisherul Anului".

Mai multe detalii despre editura Dorling Kindersley, pe www.cotidianul.ro/select