Presedintele venezuelan Hugo Chavez a anuntat o remaniere majora a cabinetului pe care il conduce, dupa infringerea suferita in referendumul de la sfirsitul lui 2007, care ar fi trebuit sa-i asigure dreptul la un numar nelimitat de mandate prezidenti
Presedintele venezuelan Hugo Chavez a anuntat o remaniere majora a cabinetului pe care il conduce, dupa infringerea suferita in referendumul de la sfirsitul lui 2007, care ar fi trebuit sa-i asigure dreptul la un numar nelimitat de mandate prezidentiale. Liderul de la Caracas si-a temperat vizibil discursul si a declarat ca este important sa se adreseze si clasei medii a societatii venezuelane, deseori neglijata de politicile sale care vizeaza in special populatia saraca. "Nu sintem extremisti si nu putem fi astfel. Trebuie sa facem aliante cu clasa medie", a declarat el, adaugind ca nu intentioneaza sa elimine proprietatea privata. Chavez a decis inlocuirea vicepresedintelui Jorge Rodriguez, cel care a condus campania pentru modificarea constitutiei. Rodriguez, un politician cu un discurs radical, este considerat de simpatizantii lui Chavez drept principalul vinovat pentru infringerea suferita in cadrul referendumului. El a fost inlocuit cu actualul ministru al Locuintelor, Ramon Carrizales. Alte ministere vizate de remaniere sint cele ale Informatiilor si Telecomunicatiilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.