Presedintele american George Bush a calificat extinderea coloniilor israeliene drept un "impediment" in calea eforturilor pentru pace, intr-una dintre rarele critici vizind Ierusalimul. Declaratia intervine cu mai putin de o saptamina inainte de prim
Presedintele american George Bush a calificat extinderea coloniilor israeliene drept un "impediment" in calea eforturilor pentru pace, intr-una dintre rarele critici vizind Ierusalimul. Declaratia intervine cu mai putin de o saptamina inainte de prima vizita a lui Bush in calitate de sef de stat in Israel. Intr-un interviu pentru Reuters, presedintele american s-a aratat optimist in legatura cu incheierea unui acord pentru pace israelo-palestinian pina la sfirsitul anului 2008, un obiectiv fixat in luna noiembrie 2007, la conferinta de la Annapolis, dar privit cu scepticism. Bush a admis ca exista in continuare obstacole dificil de trecut, dupa mai multe decenii de conflict in Orientul Mijlociu. Presedintele american a declarat ca isi va folosi vizita pentru a mentine presiunea asupra ambelor parti, inclusiv pentru a le explica in mod clar israelienilor ca este ingrijorat in legatura cu activitatea lor de colonizare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.