Un vaccin impotriva alergiei la pisici a fost testat cu succes pe soareci, a anuntat Institutul elvetian de cercetare a alergiilor si astmului (SIAF), informeaza AFP. Dupa aceasta prima incercare edificatoare, Institutul elvetian pentru produse terap
Un vaccin impotriva alergiei la pisici a fost testat cu succes pe soareci, a anuntat Institutul elvetian de cercetare a alergiilor si astmului (SIAF), informeaza AFP. Dupa aceasta prima incercare edificatoare, Institutul elvetian pentru produse terapeutice Swissmedic a dat unda verde testarii vaccinului pe oameni, a precizat Reto Crameni, seful proiectului. Vaccinul, perfectionat timp de patru ani de catre oameni de stiinta din cadrul SIAF, se bazeaza pe molecule de proteine si este de 100 de ori mai eficient decat extractele naturale care sunt utilizate in prezent in terapia imunitara. Doar trei vaccinuri sunt necesare in total pentru a trata alergia la pisici, in timp ce in terapia imunitara pacientul trebuie sa fie supus la 20-30 de injectii timp de 3 luni, apoi la cate o injectie lunara timp de 3-5 ani. Testarea pe oameni a noului vaccin, care va incepe in urmatoarele trei-patru luni, se va desfasura in colaborare cu Universitatea din Zurich si Institutul ImVision din Hanovra, Germania. Cererea de obtinere a autorizatiei pentru comercializarea vaccinului urmeaza sa fie depusa in 2009.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.