Primul tiraj din "Versetele satanice" de Salman Rushdie, de 5.000 de exemplare, s-a epuizat in toata tara. Reprezentantii editurii spun ca asteapta deschiderea tipografiilor pentru a scoate un tiraj nou, de aproximativ 10.000 de exemplare. Salman Ru
Primul tiraj din "Versetele satanice" de Salman Rushdie, de 5.000 de exemplare, s-a epuizat in toata tara. Reprezentantii editurii spun ca asteapta deschiderea tipografiilor pentru a scoate un tiraj nou, de aproximativ 10.000 de exemplare. Salman Rushdie a fost condamnat la moarte, in 1989, printr-o fatwa (decret religios) a ayatollahului iranian Ruhollah Khomeiny, fondatorul Republicii Islamice, care l-a acuzat de blasfemie dupa publicarea romanului "Versetele satanice". Titlul cartii face referire la pasaje retrase din Coran despre care se spune ca i-ar fi fost "dictate" lui Mahomed de diavol.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.