Municipalitatea va sustine organizarea, la Bucuresti, a galei de box profesionist in cadrul careia pugilistul Adrian Diaconu va incerca sa cucereasca titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC.

"Municipalitatea va depune, azi, can
Municipalitatea va sustine organizarea, la Bucuresti, a galei de box profesionist in cadrul careia pugilistul Adrian Diaconu va incerca sa cucereasca titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC.

"Municipalitatea va depune, azi, candidatura pentru organizarea la Bucuresti a galei de box profesionist, in cadrul careia Adrian Diaconu va incerca sa cucereasca titlul mondial la categoria semigrea. Vom trimite o scrisoare de intentie, azi, la Los Angeles", a declarat primarul Adriean Videanu, care a adaugat ca initiativa apartine Federatiei Romane de Box, iar gala ar urma sa se desfasoare in martie 2008.

Intrebat daca municipalitatea va sustine si financiar evenimentul, in cazul obtinerii dreptului de organizare a galei, Videanu a raspuns: "Cu siguranta vom sustine acest proiect important pentru imaginea Romaniei".

Pugilistul Adrian Diaconu ar fi trebuit sa lupte, in 29 septembrie, la Sacramento, pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, cu americanul Chad Dawson, dar meciul a fost anulat din cauza accidentarii romanului. Diaconu, poreclit "Rechinul", s-a accidentat la mana dreapta la un antrenament cu sparring, iar radiografiile pe care le-a facut au aratat ca a suferit o contuzie la incheietura pumnului, cu usoare leziuni ale tesutului.

Adrian Diaconu si-a castigat dreptul de a fi challenger la titlul mondial, dupa ce l-a invins, la 9 mai, prin KO, in repriza a treia, pe americanul Rico Hoye. Dupa meciul cu Rico Hoye, pugilistul roman a fost supranumit de catre comentatorii postului american de televiziune ESPN "Tyson cel alb".

Sansa edililor ar putea fi refrenul ridicat la rangul de dicton - "Iarna nu-i ca vara!"
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.