Prospetimea declaratiilor de avere oficializate pe diferite site-uri de catre politicienii romani ne indeamna, la ceas de bilant, sa privim cu optimism spre trecut, consemnand recenzia efectuata asupra propriilor buzunare, dar si spre viitor. Al lor
Prospetimea declaratiilor de avere oficializate pe diferite site-uri de catre politicienii romani ne indeamna, la ceas de bilant, sa privim cu optimism spre trecut, consemnand recenzia efectuata asupra propriilor buzunare, dar si spre viitor. Al lor desigur...Teodor Melescanu, pensionar - "Rolex", IMS, "Mont Blanc", ARO 10. Din declaratia de avere a Ministrului Apararii, postata pe site-ul Senatului, putem evidentia drept achizitia anului transferul unui "Rolex", in valoare de 8000 de euro, inregimentat alaturi de alte marci celebre - "Omega", "Mont Blanc", sau "Vacheron et Constantin" - in colectia menita a orandui, pe mana stanga, programul ministerial al pensionarului Ministerului Afacerilor Externe, contribuabil in ultimul an fiscal la veniturile domnului Teodor Melescanu cu o pensie de 25.200 lei..

In calitatea de profesor universitar Teodor Melescanu a castigat in ultimul an fiscal, 12.125 de lei de la Universitatea Bucuresti, si 750 de lei, de la Universitatea Dimitrie Cantemir.

La capitolul conturi bancare, Ministrul Apararii a declarat ca detine un fond de investitii, deschis in anul 2006 la Banc Post, in valoare de 12.098 RON, si un cont curent, la Unicredit Tiriac Bucuresti, deschis din 2003, in valoare de 17.930 RON.

Improspatarea parcului auto are un ritm ingrijorator, in garajul domnului Melescanu, bara la bara, stau trei autoturisme: un IMS achizitionat in anul 1965, un ARO-10, din 1998 si un Audi, din 2006, o alta "bara" avand sanse sa apara in peisaj doar prin 2014, daca nu... prin 2039.

La capitolul case, Teodor Melescanu are trecuta in declaratia de avere o garsoniera, in Bucuresti, primita mostenire in anul 2003 si o casa de vacanta, cumparata in acelasi an, in satul Izvoranu din judetul Ilfov.Radu Berceanu - Uneori un apartament in Bucuresti, altfel o casa de vacanta in Ghermanesti. Pentru unii s-ar numi sansa, pentru senatorul PDL e sigur AVI SRL. Producator de caiace, canoe, barci cu motor sau cu vele, AVI SRL, pune, uneori, la dispozitia lui Radu Berceanu, conform declaratiei de avere din 21.12.2007, un apartament, situat in Bucuresti, si o casa de vacanta in Ghermanesti, precum si unele dintre ambarcatiunile produse, aflate in probe pe lacul Snagov. "Generozitatea" este motivata de faptul ca un pachet de 80% din actiunile societatii, cu o valoare de piata de 425.000 de euro, se afla in proprietatea familiei Berceanu.

Spirit inovator societatea respectiva a realizat un autoturism cu carosierie din materiale compozite, si lucreaza de asemenea la construirea unor avioane usoare din acelasi material. Intrarea in probe a prototipurilor mentionate va coincide, probabil, cu utilizarea lor de catre domul Berceanu, tot in regim temporar desigur.

Desi s-au straduit, Ministerul Transporturilor si Senatul, in competitie cu AVI SRL, n-au trecut decat cu putin de jumatatea aportului adus de societate la veniturile domnului Berceanu, 58.700 RON, fata de 96.000 RON.

Spatiul afacerilor imobiliare e efervescent. Un teren este vandut, un altul acontat. In noiembrie 2006, Berceanu a vandut un teren, primind 800.000 de euro, doar o rata a acestei operatiuni, in declaratia de avere fiind mentionat si faptul ca 400.000 de euro au parasit conturile bancare drept avans pentru cumpararea unui alt teren de la Ion Tugui.

2007 a reprezentat anul despartirii de Volvo, XC 90, cel fara de unghi mort, in valoare de 42 de mii de euro, anul plasamentelor financiare, in imprumuturi catre societati sau persoane fizice, 125.000 de euro pentru societatea Vaber Invest Group si 200.000 de euro pentru Serea Pompiliu.

Si fiindca veni vorba de conturi bancare, democrat-liberalul are la Reiffeisen Bucuresti 878.700 euro si 16.500 RON, iar in banca BBVA din Spania detine 2.400 de euro.Gabriel Oprea - PSD-istul la nevoie se cunoaste! Gabriel Oprea, presedintele PSD Ilfov, a completat, in declaratia de avere, la sectiunea "Plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate" faptul ca i-a acordat un imprumut in nume personal lui "Rus Ioan", in valoare de 100.000 de euro.
Deputatul a confirmat faptul ca persoana careia i-a acordat imprumutul este una si aceeasi cu vicepresedintele PSD Ioan Rus.
Totodata, in declaratia de avere a lui Gabriel Oprea se mentioneaza si ca in anul 2007 deputatul PSD a instrainat, prin vanzare, doua terenuri si constructii nefinalizate in Voluntari - Pipera contra sumei de 2.500.000 de euro,.banii obtinuti achitatand credite bancare si contribuind la cumpararea unui autoturism.


Boureanu - multe terenuri in 2007 Deputatul PDL Cristian Boureanu a cumparat, potrivit declaratiei de avere, pe parcursul anului 2007, 15 terenuri intravilane, situate in Sectorul 1 si Sectorul 3 din Bucuresti, si doua terenuri extravilane, situate in judetul Ilfov, in localitatile Gradistea si Cernica.
In declaratia de avere depusa la Camera Deputatilor, se arata ca titularii celor 17 terenuri achizitionate in anul 2007 sunt Cristian Boureanu, cu o cota parte de 50%, si Sorin Boureanu, cu o cota parte de 50%.
Deputatul Cristian Boureanu a instrainat, in anul 2007, trei terenuri, pe unul obtinand 1.956.325 euro, pe al doilea 1.724.835 Euro, iar pe celalalt 120.376 euro.


Emil Boc - Cu Peugeot-ul Solenza calcand
Potrivit unei completari la declaratia de avere postata pe site-ul Primariei Cluj in ultimul trimestru al anului trecut, Boc si-a vandut autoturismul, Dacia Solenza, an de fabricatie 2004, unei persoane fizice, cu suma de 4.500 de euro. In schimb, el si-a achizitionat un Peugeot, an de fabricatie 2007, valoarea declarata fiind de 8.452 de euro. Autoturismul Peugeot a fost achizitionat in leasing, care expira in 2010.
Liderul PD nu si-a actualizat inca declaratia de avere la inceputul anului 2008.  www.jurnalul.ro sta la dispozitia cititorilor sai pentru actualizarea, reactualizarea sau pur si simplu declararea in premiera absoluta a averii proprii si personale. Si noi suntem ai nostri!  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.