Casa de brokeraj belgiana a intermediat mai mult de 11% din toate tranzactiile de anul trecut.

Firma de brokeraj KBC Securities a ocupat primul loc in topul firmelor de intermediere la Bursa de Valori Bucuresti in 2007, fiind urmata de
Casa de brokeraj belgiana a intermediat mai mult de 11% din toate tranzactiile de anul trecut.

Firma de brokeraj KBC Securities a ocupat primul loc in topul firmelor de intermediere la Bursa de Valori Bucuresti in 2007, fiind urmata de Raiffeisen Capital&Investment, intermediarul ofertei publice initiale a Transgaz Medias, potrivit MEDIAFAX.

KBC Securities a intermediat, in anul 2007, tranzactii totale de 4,3 miliarde de lei (circa 1,29 miliarde de euro), reprezentind 11,39% din valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni, obligatiuni si drepturi derulate la BVB si pe piata Rasdaq.

KBC a participat la o serie de tranzactii mari din 2007, una dintre cele mai importante fiind preluarea Asirom de catre Vienna Insurance Group (VIG). Firma de brokeraj a fost intermediar si la oferta publica obligatorie lansata de VIG dupa preluarea pachetului majoritar la Asirom, valoarea ofertei depasind 80 de milioane de lei (22,46 milioane de euro).

Firma de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment s-a mentinut pe pozitia secunda in topul anual al brokerilor si a intermediat tranzactii anuale in valoare de 3,07 miliarde de lei, acoperind 8,13% din rulajul total. CA IB Securities se afla pe pozitia a treia, realizind schimburi de circa 3 miliarde de lei in 2007. Operatiunile derulate de companie au detinut o pondere de 7,94% din rulajul total de pe cele doua piete.

Detinatorul locului patru este divizia de brokeraj a ING Bank Romania, care a coborit trei pozitii fata de clasamentul din 2006, cu transferuri de 2,9 miliarde de lei, detinind o cota de piata de 7,69%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.