Pretul carburantilor la pompa va urca in perioada urmatoare daca petrolul va fi cotat in continuare la niveluri-record pe plan international, de aproximativ 100 de dolari/baril. “Companiile petroliere din Romania aplica imediat scumpirile la p
Pretul carburantilor la pompa va urca in perioada urmatoare daca petrolul va fi cotat in continuare la niveluri-record pe plan international, de aproximativ 100 de dolari/baril. “Companiile petroliere din Romania aplica imediat scumpirile la pompa. Din pacate, nu este valabila si reciproca, iar o scadere a cotatiei petrolului nu duce automat la o ieftinire a carburantilor pe piata romaneasca”, ne-a declarat Liviu Voinea, directorul Grupului de Economie Aplicata. Daca pretul petrolului la nivel mondial va urca cu 10%, carburantii comercializati de companiile romanesti se vor scumpi cu 3-4%, explica specialistii. Pretul petrolului s-a mentinut, ieri, in jurul valorii de 100 de dolari, atinsa miercuri seara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.