Tragedie. Sportivul sud-coreean a decedat, ieri, dupa noua zile de coma, din cauza hemoragiei cerebrale suferita in finala pentru titlul intercontinental in versiunea WBO Pentru Choi Yoi-sam finalul vietii a fost unul cumplit. Aflat in moarte cerebr
Tragedie. Sportivul sud-coreean a decedat, ieri, dupa noua zile de coma, din cauza hemoragiei cerebrale suferita in finala pentru titlul intercontinental in versiunea WBO Pentru Choi Yoi-sam finalul vietii a fost unul cumplit. Aflat in moarte cerebrala de mai multe zile, sportivul a fost deconectat de la aparatele care il tineau in viata, si a decedat la 33 de ani, din postura de campion intercontinental. Totul a inceput in ziua de Craciun, atunci cand sud-coreeanul si-a aparat titlul, in versiunea WBO, in fata indonezianului Heri Amol. Cu cinci secunde inainte de finalul reprizei a 12-a, Choi a primit o lovitura care l-a trimis la podea. Dupa cateva momente de nauceala, acesta s-a ridicat, fiind declarat, in unanimitate, invingator la puncte, pentru cele 11 reprize de dominare. Croseul indonezianului i-a provocat lui Choi o hemoragie cerebrala, in urma careia a intrat intr-o coma profunda. Mai multe operatii pe creier la o clinica din Seul nu l-au putut salva pe pugilist, care, dupa opt zile, a intrat in moarte cerebrala. Starea in care ajunsese coreeanul (medalion), i-a facut pe membrii familiei sa le ceara doctorilor decuplarea lui de la aparate. "Organele, inclusiv inima, au fost donate catre sase oameni care asteptau un transplant", a mentionat un reprezentant al Centrului Medical ASAN, care a respectat dorinta sportivului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.