Regizorul Bernardo Bertolucci va primi o stea pe celebrul "Bulevard al gloriei" de la Hollywood, alaturandu-se unor artisti italieni de marca, printre care se numara Rudolf Valentino, Anna Magnani, Arturo Toscanini, Enrico Caruso si Sophia Loren, ono
Regizorul Bernardo Bertolucci va primi o stea pe celebrul "Bulevard al gloriei" de la Hollywood, alaturandu-se unor artisti italieni de marca, printre care se numara Rudolf Valentino, Anna Magnani, Arturo Toscanini, Enrico Caruso si Sophia Loren, onorati in acest mod, informeaza Reuters. Steaua lui Bertolucci va fi dezvelita la 19 februarie, in fata la Manna€™s Chinese Theater. In paralel, in perioada 17-23 februarie, inainte de ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, vor fi prezentate la Los Angeles o serie de filme reprezentative pentru cinematografia italiana. Veteranul regizor italian va fi onorat, de asemenea, cu o retrospectiva a filmelor sale, inclusiv pelicule rar difuzate precum documentarul "La via del petrolio" (1968), despre istoria si importanta cruciala a titeiului, si drama "Strategia paianjenului" (1970). Cel mai celebru film al regizorului nascut la 16 martie 1941 in apropiere de Parma este "Ultimul tango la Paris" (1972), care prezinta relatia sordida, scandaloasa, bazata doar pe sex dintre un barbat in varsta si o femeie tanara. Bertolucci a realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numara "Ultimul imparat" (1987), recompensat cu noua Premii Oscar, si "Micul Buddha" (1993). Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru intreaga cariera la editia din 2007 a Festivalului de film de la Venetia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.