PULSUL MEDICINEI Virusul C este un bandit parsiv. El evolueaza lent, astfel ca de la infectarea unui om cu acest virus pana la faza de ciroza pot trece si 20-25 de ani. O alta perversitate a virusului hepatitic C consta in faptul ca el isi schimba s
PULSUL MEDICINEI Virusul C este un bandit parsiv. El evolueaza lent, astfel ca de la infectarea unui om cu acest virus pana la faza de ciroza pot trece si 20-25 de ani. O alta perversitate a virusului hepatitic C consta in faptul ca el isi schimba structura des, isi pune masti diferite, astfel incat stiinta inca n-a putut descoperi un bacil care sa-l neutralizeze, asa cum s-a intamplat in cazul virusului hepatitic B. Explica infectarea cu virus hepatitic C profesorul doctor Alexandru Oproiu, sef de scoala in gastroenterologie. Exista sase tipuri de virus C si, din pacate, in Romania se gaseste cel mai des genotipul 1B, care este cel mai pacatos, in sensul ca manifesta cea mai mare rezistenta la tratamente. Terapia impotriva virusului hepatitic C in toate situatiile are la baza doua medicamente: interfe­ronul si ribavirina. Cele mai eficiente starpiri ale virusului C se fac cu ajutorul interferonului produs de propriul organism. Interferonul propriului corp actioneaza cel mai sigur impotriva virusurilor si in spe­ta impotriva virusului hepatitic C.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.