O competitie organizata de guvernul Japoniei, in care au fost inscrise mai multe modele de roboti, a fost castigata de un brat robotizat, sistem folosit in liniile de asamblare din industria alimentara si farmaceutica pentru sortarea diferitelor prod
O competitie organizata de guvernul Japoniei, in care au fost inscrise mai multe modele de roboti, a fost castigata de un brat robotizat, sistem folosit in liniile de asamblare din industria alimentara si farmaceutica pentru sortarea diferitelor produse de pe liniile transportoare. Bratul foloseste o camera pentru a identifica obiectele dispuse pe banda transportoare si o cupa prin care le aspira pe cele selectate.

Potrivit BBC, printre finalistii concursului s-au aflat un android inalt de 60 de centimetri si un robot dansator, ambii folositi in cercetarea din domeniul inteligentei artificiale.

Tot in faza finala a ajuns si un robot-pompier care poate fi controlat de la distanta, prin telecomanda, si care poate imprastia 5.000 de litri de apa pana la o distanta de 100 de metri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.