Cho Yoi - Sam devenea pe 25 decembrie 2007 campion mondial de box profesionist, versiunea WBC, invingandu-l in 12 reprize, la puncte, pe indonezianul Heri Amol. Cu toate acestea, Cho Yoi devenea primul boxer profesionist care, desi invingator, para
Cho Yoi - Sam devenea pe 25 decembrie 2007 campion mondial de box profesionist, versiunea WBC, invingandu-l in 12 reprize, la puncte, pe indonezianul Heri Amol. Cu toate acestea, Cho Yoi devenea primul boxer profesionist care, desi invingator, parasea ringul de box in coma. Dupa o agonie care a durat o saptamana, medicii au decis sa il deconecteze pe sportivul sud-coreean de la aparatele de mentinere a vietii, informeaza lenta.ru.       DRAMA. Medicii coreeni au luat decizia sa nu-l mai tina conectat la aparatele de mentinere a functiilor vitale pe pugilistul Cho Yoi-sam. Sud coreeanul se afla in coma din data de 25 decembrie, dupa meciul de box cu Heri Amol. Mercuri, 2 ianuarie, medicii vor preleva organele pugilistului coreean care vor fi folosite pentru transplantul la alti bolnavi, iar joi se va anunta oficial moartea lui Cho Yoi-sam. In meciul cu Amon, care are 35 de ani ,Cho Yoi-sam a fost trantit la podea dar a reusit sa se ridice si sa duca lupta pana la final. Juriul a decis victoria pentru coreean si i-a acordat titlul de campion intercontinental, vesiunea WBO - categoria de 50,8 kg. Imediat dupa lupta Cho Yoi-sam a pierdut cunostinta si a fost scos din sala pe targa fiind dus la spital. Medicii au descoperit o puternica hemoragie interna la nivelul creierului si l-au facut operatie de urgenta. Pe 2 ianuarie medicii au stabilit moartea celulelor creierului. Cho Yoi-sam a sustinut 37 de lupte pe ringul professional, dintre care 32 s-au incheiat cu victorii (19 KO) si 5 infrangeri. In octombrie 1999 el a castigat titlul de campion WBO in categoria de 49 kg.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.