Organizarea alegerilor legislative in Pakistan la inceputul lunii ianuarie pare din ce in ce mai improbabila dupa atentatul sinucigas care s-a soldat cu moartea lui Benazir Bhutto, comenteaza AFP. Comisia Electorala, singura abilitata teoretic sa de
Organizarea alegerilor legislative in Pakistan la inceputul lunii ianuarie pare din ce in ce mai improbabila dupa atentatul sinucigas care s-a soldat cu moartea lui Benazir Bhutto, comenteaza AFP. Comisia Electorala, singura abilitata teoretic sa decida anularea scrutinului, a lasat sambata sa se intrevada posibilitatea unei amanari, din cauza violentelor de dupa asasinarea, joi, a fostului premier si lider al opozitiei. "Toate activitatile din cadrul procesului electoral precedand scrutinul, inclusiv imprimarea buletinelor de vot, logistica si pregatirea personalului insarcinat cu operatiunile au fost afectate defavorabil", potrivit unui comunicat al comisiei, care va convoca luni o reuniune de urgenta.

Exista temeri in legatura cu o amplificare a violentelor in aceasta republica islamica avand o populatie de 160 de milioane de locuitori. Atentatul si violentele care au urmat au provocat moartea a 33 de persoane in intreaga tara dupa atacul sinucigas care a provocat moartea fostului premier si lider al opozitiei si a altor 20 de persoane joi, intr-o suburbi e a Islamabadului. Formatiunea lui Bhutto, Partidul Poporului Pakistanez (PPP), va decide duminica daca va participa sau nu la alegerile legislative si provinciale din 8 ianuarie, a caror desfasurare este sustinuta de Washington intr-o tara aliat-cheie in razboiul sau "mondial impotriva terorismului".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.