In intervalul 21-28 decembrie au fost distribuite 470.000 de roviniete, distributia unor noi cantitati urmand sa continuie si in perioada urmatoare, precizeaza comunicatul MT. Rovinietele sunt disponibile la Directiile regionale de drumuri si poduri
In intervalul 21-28 decembrie au fost distribuite 470.000 de roviniete, distributia unor noi cantitati urmand sa continuie si in perioada urmatoare, precizeaza comunicatul MT. Rovinietele sunt disponibile la Directiile regionale de drumuri si poduri (DRDP), la statiile de benzina Rompetrol, Petrom, Mol, OMV si la Posta Romana.
Rovinieta valabila pentru anul 2008 va costa 28 de euro incepand din luna ianuarie, potrivit unei ordonante de urgenta a Guvernului, publicata joi in Monitorul Oficial. OUG 157/2007 prevede ca pentru autoturisme se vor plati 3 euro pentru rovinieta de sapte zile, 7 euro pentru cea de 30 de zile si 28 de euro pentru rovinieta valabila un an. Cele mai mari tarife sunt pentru vehiculele de transport marfa de peste 12 tone, pentru care se vor plati 1210 euro pentru rovinieta valabila un an. Vehiculele istorice sunt scutite de la plata rovinietei. Rovinieta se achita in lei, la cursul de schimb al zilei comunicat de BNR, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii tarifului. Posesorii de autovehicule prinsi fara "abtibild" risca amenzi intre 500 si 9000 de lei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.