Linsajul stalinist impotriva ministrului Ludovic Orban a esuat. Cine persevereaza in acest caz inventat se discrediteaza ireversibil, pentru ca totul s-a intors impotriva initiatorilor. Si a detractorilor. Victima acestei campanii abjecte va trebu
Linsajul stalinist impotriva ministrului Ludovic Orban a esuat. Cine persevereaza in acest caz inventat se discrediteaza ireversibil, pentru ca totul s-a intors impotriva initiatorilor. Si a detractorilor. Victima acestei campanii abjecte va trebui sa primeasca daune morale cu valoare de exemplu, deci scuze publice, pentru ca o asemenea inscenare sa nu se repete. Papusarii mascaradei au intentionat sa le bage oamenilor in cap falsa impresie ca ministrul liberal ar fi vinovat si ca ar fi fost demascat. Totul s-a dovedit o minciuna grosolana, chiar pe mana mincinosilor. Inregistrarea video din institutia de peste drum e relevanta.
Cazul Ludovic Orban constituie un precedent periculos, pentru ca, daca asa ceva i s-a putut intampla unui ministru - filat, ascultat ilegal, supus unei inscenari mediatice si cvasi-judiciare, pus la stalpul infamiei, inseamna ca unui om simplu i se poate intampla orice, fara ca nimeni sa suporte consecintele.
De fapt, deja Gavril Todean, tatal fetei pe care unii o vor victima, a fost si continua sa fie supus unei hartuiri incalificabile. Pentru "a baga omul la necaz", asa cum le-a replicat domnul Todean acelor reporteri care, in acest scop, s-au pretat la toate mizeriile, unele penale, cum ar fi uzurparea de calitati oficiale si la minciuni precum aceea ca "domnul Orban a spus aseara ca v-ati inteles". Taria neinfricata si calmul exasperat cu care domnul Todean isi mentine declaratiile, privind nevinovatia ministrului Orban, demonstreaza nu doar ca spune adevarul, ci si cat de demni pot fi unii oameni simpli cand in cauza sunt dreptatea si adevarul.
Nu exista un caz Orban. Minciuna s-a spart ca o constructie din carti de joc. La cacealma. Politia s-a discreditat. Seful politiei rutiere si al IGP s-au comportat ca niste agenti din bancuri prinsi cu mata-n sac. Dand impresia ca ar vrea sa acopere ceva si sugerand, astfel, vinovatia ministrului Orban. Prin contradictii si afirmatii incompatibile cu statul de drept, precum "exista o presupusa victima". Ministrul trebuie sa fie mult mai tare ca sa stapaneasca, daca nu sa starpeasca, serparia inca vie de la Interne.
Daca mai era nevoie, s-a discreditat si Parchetul General, care si-a gasit in sfarsit obiectul muncii, dat la obiecte pierdute de Procurorul General, Laura Codruta. Sesizarea din oficiu intr-un caz care nu exista, pentru ca nu exista plangere penala, deoarece nu exista victima si nu exista infractiune, se numeste depasire de atributii. Sau abuz in serviciu. De altfel si responsabilii din politie si-au depasit atributiile, confundand contraventia cu infractiunea. Si i-au pedepsit, evident, pe acarii Paun, politistii rutieri care au constatat pur si simplu ceea ce era de constatat, ca nu exista un caz si nu s-au simtit obligati sa-l caute cu lupa. De altfel, soferul masinii tamponate a declarat prompt ca a tratat amiabil, cu Ludovic Orban, deci, conform legii, accidentul nici nu trebuia raportat la politie.
Pana saptamana trecuta, nu s-a vorbit ca Ludovic Orban ar mai fi avut accidente de masina. Enumerarea lor a facut si ea parte din tentativa de linsaj. Dar cele trei precedente au fost tot tamponari usoare, fara victime si fara mediatizare. Pe atunci Ludovic Orban ii facea campanie lui Traian Basescu. Acum ii face viceversa.
P.S. Despre profilul moral al moralistilor, deontologilor, procurorilor neamului din mass-media, despre cum i-au mancat unii din palma lui Nicu Ceausescu si apoi l-au tradat, iar altii au luat mita de la Gigi Becali si apoi l-au atacat, cu alta ocazie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.