Compania britanica International Marketing & Sales Group Limited, cu activitati in domeniul serviciilor de vanzari si marketing, a preluat firma romaneasca de profil Business Ideas Provider Grup, detinuta de Eugen si Ioana Saulea, informeaza Medi
Compania britanica International Marketing & Sales Group Limited, cu activitati in domeniul serviciilor de vanzari si marketing, a preluat firma romaneasca de profil Business Ideas Provider Grup, detinuta de Eugen si Ioana Saulea, informeaza Mediafax.
Britanicii au incheiat un acord de achizitie a BIP Grup Romania, companie de outsourcing in domeniul serviciilor de vanzari si marketing. BIP furnizeaza servicii specializate de merchandising, promovare, vanzare si distributie, se arata intr-un comunicat al IMSG, fara sa se precizeze valoarea tranzactiei.
BIP Grup Romania a fost infiintata in Bucuresti, in anul 2004, de catre Eugen si Ioana Saulea si ofera servicii companiilor din Europa de Est.
IMSG va achizitiona intregul pachet de parti sociale al companiei, fostii proprietari ai firmei urmand sa se ocupe de managementul afacerii.
"Continuam sa ne construim prezenta pe pietele emergente, unde ratele de crestere raman inca puternice. Construim un grup care sa acopere o arie foarte larga de nevoi privind serviciile de vanzari si marketing. Romania a devenit foarte rapid una dintre pietele-cheie din Europa Centrala si de Est, inregistrand una dintre cele mai mari cresteri economice dintre statele emergente. Achizitia BIP este un pas important pentru strategia noastra", a declarat, in comunicat, Gregory Thain, presedintele executiv al IMSG.
In paralel cu aceasta achizitie, IMSG a preluat si compania londoneza Shared Value Limited, care ofera servicii de consultanta in domeniul comunicarii pe piata de capital. Valoarea tranzactiei este de circa 2,35 milioane de lire sterline, suma platita 80% in numerar si restul prin majorare de capital.
"Valoarea de achizitie a companiei romanesti va fi calculata si platita in mod similar tranzactiei Shared Value", se arata in comunicat. International Marketing & Sales Group Limited este listata pe piata alternativa AIM, administrata de Bursa din Londra, si are activitati in Rusia, Comunitatea Statelor Independente, Turcia, Ungaria si India, prin cele 20 de birouri pe care le detine.
BIP Grup Romania are o retea de sapte filiale si a raportat in anul 2006 o cifra de afaceri de 2,9 milioane de lei si un profit net de 1,46 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.