Afacerile ArcelorMittal Galati s-au dublat in 2007, la peste 12 miliarde de lei. "Cifra de afaceri a fost dubla in 2007 fata de anul trecut. Am avut un an foarte bun si in diversificarea productiei, ceea ce inseamna ca am scos mai multe sortimente, i
Afacerile ArcelorMittal Galati s-au dublat in 2007, la peste 12 miliarde de lei. "Cifra de afaceri a fost dubla in 2007 fata de anul trecut. Am avut un an foarte bun si in diversificarea productiei, ceea ce inseamna ca am scos mai multe sortimente, in special din laminoarele de tabla groasa", a declarat Augustine Kochuparampil, CEO ArcelorMittal Galati, citat de Mediafax.
El nu a prezentat alte informatii privind rezultatele financiare ale combinatului.
"Datorita regulilor impuse de Bursa, nu putem oferi cifrele exacte, ci doar date generale referitoare la anul 2007. In momentul in care vor fi anuntate rezultatele financiare ale intregului grup, vor fi oferite informatiile in detaliu", a spus Kochuparampil.
ArcelorMittal Galati a avut in 2006 o cifra de afaceri de 6,085 miliarde de lei si un profit net de peste 167 de milioane de lei, potrivit datelor companiei transmise Ministerului Economiei si Finantelor.
Astfel, afacerile companiei au urcat in acest an la peste 12 miliarde de lei.
Kochuparampil a mai spus ca ArcelorMittal Galati a inregistrat o dezvoltare semnificativa in sectorul tablei groase, destinata productiei de tevi, constructiilor navale sau industriei recipientelor sub presiune.
ArcelorMittal detine in Romania combinatele siderurgice de la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara si operatorul portuar Romportmet Galati.
Grupul are peste 330.000 de angajati in 60 de tari.
Conform rezultatelor pro-forma inregistrate de ArcelorMittal in 2006, compania a avut o productie de 118 milioane de tone, reprezentand circa 10% din productia mondiala de otel.
Grupul a inregistrat, anul trecut, incasari de 88 de miliarde de dolari si profit de 14 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.