O moneda aruncata de pe un zgaraie nor poate omori un pieton? Cit traiesc gainile fara cap? Unghiile si parul continua sa creasca si dupa moarte? Aflati ce este adevarat si fals in miturile stiintifice moderne!
Dureaza sapte ani ca organismul nostru sa digere guma de mestecat. FalsChiar daca se descompune mai greu decat mancarea organica, guma de mestecat nu beneficiaza de un tratament special din partea sistemului nostru digestiv. Medicii sustin ca aceasta idee a fost inventata pentru a opri copiii sa inghita acest produs. Pana si ideea ca guma de mestecat se lipeste de stomac este contrazisa de o noua descoperire: cercetatorii britanici au inventat guma care nu se lipeste de nicio suprafata, fie ea podea, talpa pantofului sau chiar peretii stomacului.
Cascatul este contagios. Adevarat
In mod empiric, este greu de contrazis aceasta sintagma. Probabil ca unii casca sI atunci cand vad pe cineva cascand, la televizor. Intrebarea este de fapt daca este vorba despre un proces psihologic, si se pare ca raspunsul este afirmativ. Exista studii care au aratat ca pana si cimpanzeii casca unul du pa altul.
Gainile pot trai fara cap. Adevarat
Este adevarat, si nu pentru numai cateva minute. O gaina se zbate destul de mult timp dupa ce i-a fost taiat capul, pentru ca celulele nervoase raman partial intacte, ea putand sa-si controleze majoritatea reflexelor. Cea mai rezistenta gaina a reusit sa supravietuiasca fara cap timp de 18 luni.
Oamenii nu folosesc decat zece la suta din creier. Fals