Profesor doctor Mihai Jianu explica piciorul plat. Platfusul e nevindecabil. Asa iti este formata laba piciorului. Si cum nasul carn nu se poate indrepta nici cu creme, nici cu pilule, nici piciorul plat nu poate fi modificat ca arhitectura. Pana la
Profesor doctor Mihai Jianu explica piciorul plat. Platfusul e nevindecabil. Asa iti este formata laba piciorului. Si cum nasul carn nu se poate indrepta nici cu creme, nici cu pilule, nici piciorul plat nu poate fi modificat ca arhitectura. Pana la varsta de 4 ani, 96% dintre copii au piciorul plat. Apoi la majoritatea se "topeste" grasimea din talpa si se formeaza bolta osoasa a labei piciorului. Dupa 4 ani, cam 15% din populatie sufera de platfus, dar dintre acestia doar 2% au platfus dureros si in cazul lor exista procedee ortopedice de interventie, caci ei au dureri. Bolta labei piciorului amortizeaza mersul. Cei care au piciorul plat nu beneficiaza de aceasta amortizare la pasire, asa ca ei obosesc ceva mai repede, dar acesta nu e un capat de tara. Specialistii din Franta chiar dezavueaza talonetele, studiilelor concluzioneaza ca talonetele fac mai mult rau. Nu numai ca din punct de vedere al platfusului, talonetele sunt inutile, dar la copilul mic talonetele imping in sus capul femurului, scotandu-l din bazin si in plus strica vascularizatia capului de femur, care, nehranit cu sange, se necrozeaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.