Sfat - Uleiuri aromatice contra stresului si oboselii  Masaj si uleiuri aromatice. Intr-un cabinet de specialitate sau chiar acasa. O solutie blanda pentru iesirea din starea de stres si pentru a fi in forma in noaptea Noului An. Str
Sfat - Uleiuri aromatice contra stresului si oboselii  Masaj si uleiuri aromatice. Intr-un cabinet de specialitate sau chiar acasa. O solutie blanda pentru iesirea din starea de stres si pentru a fi in forma in noaptea Noului An. Stresul si oboseala sunt la ordinea zilei la sfarsit si inceput de an nou. Dar in loc sa inghititi felurite pastile recomandate pentru starile de stres si de oboseala, dar care intotdeauna sunt insotite de o gramada de efecte secundare, mai bine mergeti la un cabinet de specialitate pentru un masaj profesionist. Masajul cu uleiuri aromatice, creme parfumate si un ceai caldut, neindulcit, din sunatoare redau tonusul pielii, refac mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor, scad tensiunea musculara. De asemenea, imbunatatesc circulatia sangvina, stimuleaza digestia si detoxifierea organismului. O ora de masaj readuce relaxarea si starea generala de bine. Explicatia acestor beneficii consta in faptul ca masajul contribuie la producerea de endorfine. Aceste substante sunt produse de creier si sunt asociate sentimentului de bucurie.   Specialistii recomanda masajul si persoanelor suferinde, indiferent de varsta. Cu ajutorul masajului pot fi calmate durerile de cap, pot fi atenuate starile depresive, anxietatea, artrita. Beneficiile masajului sunt practic dublate daca acesta este efectuat corect si pe fondul unor melodii suave, a unor versuri cu mesaj optimist. Specialistii spun ca beneficiile sunt asigurate daca este efectuat cel putin de doua ori pe saptamana. Pentru maini, picioare, fata este indicat automasajul realizat prin miscari blande seara, dupa baie, folosind creme speciale. Automasajul este recomandat si pentru pielea capului, contribuind la tonifierea firului de par, dar si la alinarea durerilor.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.