Transferurile Universitatii au fost blocate de FIFA pentru ca Dinel Staicu i-a sanctionat pe brazilienii Marquinhos si Edu Magri deoarece nu purtau iarna indispensabili.

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a interzis clubului din Banie sa mai efectueze transfe-ruri timp de un an. In urma cu o luna, FIFA a ratificat hotarirea, astfel ca gruparea din Banie nu mai poate face transferuri pina in noiembrie 2008 deoarece nu a platit 180.000 de euro catre jucatorii Alexandre Negri, Marquinhos si Edu Magri, care au evoluat la gruparea din Banie in returul sezonului 2004-2005. Universitatea a facut recurs la TAS, platind unei case de avocatura din Elvetia 25.000 de euro, dar a pierdut din nou.

La aceasta situatie grava s-a ajuns de la o intimplare care aminteste de bancurile cu olteni. In momentul in care i-a dat afara pe cei doi brazilieni, Marquinhos si Edu Magri, Dinel Staicu a motivat ca cei doi nu au respectat clauzele din contract. „Brazilienii aveau clauza in contract sa poarte iarna izmene.

I-am prins fara izmene pe ei si le-am reziliat contractele", a spus Staicu, spre disperarea actualului patron. „Sint pur si simplu consternat. Am primit o lovitura incredibila. Nu ma asteptam la asa ceva, eram ferm convins ca vom reusi. Este incredibil ce ni se intimpla si de aceasta data nu putem face nimic. Am fost sunat din Elvetia si am aflat ca am dat 25.000 de euro pe nimic. Elvetienii mi-au spus ca pentru comportamentul conducatorilor cu cei doi brazilieni si neplata lor la acea vreme s-a hotarit interzicerea dreptului de a efectua transferuri. Principalul vinovat este Dinel Staicu, apoi Pavel Badea. M-am saturat si nu am cuvinte, iar chef de sarbatori nici nu mai vorbesc. Toti patronii dinaintea mea mi-au lasat cite o nenorocire. Ilinca a venit cu datoriile acelea de miliarde de pe urma firmei de echipament, Dinel cu brazilienii, Netoiu a luat jucatori de aici citi a vrut, iar primaria ne baga pe git miliarde impozite", a spus patronul Adrian Mititelu.

In aceste conditii, conducerea „Stiintei" a anuntat ca vrea sa-l readuca pe atacantul Jeremie Njock in Banie, iar cei cinci jucatori disponibilizati, Madalin Ciuca, Constantin Gargalie, Michael Baird, Gabriel Velcovici si Ovidiu Stoianof, au fost anuntati ca nu vor mai fi lasati sa plece de la Universitatea Craiova, urmind sa se prezinte la reunirea lotului, pe 8 ianuarie. Daca situatia disponibilizatilor este simpla, ei neputindu-se transfera din cauza deciziei TAS, in cazul Njock problemele se complica, deoarece relegitimarea lui la Universitatea ar incalca sentinta dictata de forurile internationale. Njock este jucatorul Universitatii Craiova, dar a fost imprumutat pina in vara lui 2008 la Tubize, formatie care ii plateste in acest timp contractul de 230.000 de dolari. La Tubize, Njock nu a dat satisfactie, fiind folosit foarte rar, si a marcat o singura data pentru echipa belgiana.

In acest moment, singura posibilitate de intarire a lotului pentru Universitatea Craiova este prin transferarea de jucatori de la Primavara Craiova, satelitul echipei aflat pe locul secund in Liga a IV-a.

Habib, singurul transfer in Ghencea Steaua si-a prezentat ieri noul site, dar la capitolul transferari a cam pierdut pasul cu concurenta din Liga I. Deocamdata, singura certitudine este atacantul francez Habibou Habib (20 de ani), de la gruparea belgiana Charleroi, imprumutat pentru 500.000 de euro. Habib a fost crescut la juniorii formatiei PSG si a mai jucat pentru Tubize (liga a II-a din Belgia), echipa pentru care a marcat 12 goluri in 11 meciuri.

Mbo Mpenza, dorit la Cluj Ardelenii de la CFR Cluj se misca destul de repede pe piata transferurilor pentru a nu fi ajunsi de Rapidul de Giulesti in clasamentul Ligii I. Conform onlinesport.ro, ulti-mul intrat pe lista lui Andone ar fi atacantul Mbo Mpenza (foto) de la Anderlecht. Gruparea belgiana doreste sa scape de Mpenza contra a 2,5 milioane de euro, deoarece l-a transferat pe Vlcek de la Slavia Praga. Pe de alta parte, Andone a dezvaluit ca a existat o oferta de cinci milioane de euro pentru vinzarea argentinianului Fabbiani, se pare de la Olympiakos. Antrenorul clujenilor, el insusi ofertat de Dinamo, a mai spus ca va testa cinci jucatori africani la echipa a doua, alti cinci jucatori urmind sa fie cedati la FC Brasov, Gloria Bistrita si Poli Timisoara.