Avioane militare turce au bombardat si ieri ascunzatori apartinind Partidului Muncitorilor din Kurdistan din nordul Irakului, in al patrulea atac desfasurat in cinci zile. Operatiunea a fost lansata dupa „constatarea ca un grup important de teroristi, aflati de mai mult timp sub supraveghere, se pregatea sa petreaca iarna in grotele si ascunzatorile din regiunea Zap", a declarat Statul Major turc. Armata turca a anuntat ca atacurile aeriene vor continua, intr-o campanie pe care o considera legala conform legislatiei internationale, pentru a opri teroristii kurzi sa lanseze atacuri pe teritoriul turc.

In atacurile aeriene ordonate de Ankara incepind cu 16 decembrie au fost ucisi in total 150 de luptatori PKK, sustine armata turca. PKK neaga insa ca ar fi pierdut luptatori.

Turcii au plasat 100.000 de soldati la granita cu Irakul, sustinuti de tancuri, aviatie si artilerie. In schimb, se presupune ca 3.000 de luptatori kurzi se afla in muntii de dincolo de granita. SUA au inceput sa ofere informatii turcilor despre localizarea luptatorilor PKK, dupa ce Ankara a amenintat ca va declansa incursiuni ale trupelor sale in teritoriul irakian.