Parintele Gheorghe Mihaila semneaza in ziarul „Lumina” un articol referitor la invatatura Sfintilor Parinti cu privire la impartasire. Pentru ca in aceasta perioada foarte multi crestini doresc sa se impartaseasca, consideram ca este bin
Parintele Gheorghe Mihaila semneaza in ziarul „Lumina” un articol referitor la invatatura Sfintilor Parinti cu privire la impartasire. Pentru ca in aceasta perioada foarte multi crestini doresc sa se impartaseasca, consideram ca este bine de aflat ce spun Sfintii Parinti despre acest lucru.

Impartasirea in cele patru posturi din timpul anului bisericesc este necesara pentru o viata crestina, traita in duhul lui Dumnezeu. Ea este mai potrivita in timpul posturilor, dar pentru crestinii mai zelosi si mari ravnitori poate avea loc si mai des.
Sfantul Simeon, Arhiepiscop al Tesalonicului, ii incuraja pe crestini sa practice o impartasire mai deasa: „Nimeni din cei ce se tem si iubesc pe Domnul sa nu lase sa treaca patruzeci de zile, ci pe cat ii e puterea si luarea-aminte sa se apropie si mai des de cuminecarea cu Hristos, in fiecare duminica daca e cu putinta, mai cu seama batranii si bolnavii, pentru ca acest lucru e pentru noi viata si puterea. Iar daca unii se tem de moarte, sa fie mai sarguitori spre cuminecare si sa nu se teama sa se cuminece cu V iata ca unii lipsiti de minte - caci ei zic: Sa nu ne impartasim ca sa nu murim!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.