Copiii de la Gradinita pentru Hipoacuzici nr. 65 din Bucuresti au avut anul acesta o serbare de Craciun deosebita, fiind inconjurati de prietenii pe care si i-au facut in aceasta luna. Este vorba de reprezentantii Plus Media Com, care le-au adus jocu
Copiii de la Gradinita pentru Hipoacuzici nr. 65 din Bucuresti au avut anul acesta o serbare de Craciun deosebita, fiind inconjurati de prietenii pe care si i-au facut in aceasta luna. Este vorba de reprezentantii Plus Media Com, care le-au adus jocuri de gradina si cadouri de la Mos Craciun, dar si de un grup de elevi de la Grupul Scolar CFR. Cei 14 liceeni si profesoara lor Paula Ionita, indrumati de dir. Nicoleta Gaidos, au ales sa desfasoare programul de voluntariat "Strategia nationala pentru actiune comunitara" la aceasta gradinita, unde coordonator de program este Nicoleta Cruceru.
Recunoscuta pentru rezultatele spectaculoase in recuperarea copiilor cu deficiente de auz - gratie eforturilor directoarei Alexandra Casapu -, Gradinita pentru Hipoacuzici are inscrisi copii din toata tara. In cele 7 grupe sunt prescolari cu varste de pana la 8-9 ani. Cei cu risc crescut de aparitie a deficientei de auz, a surdocecitatii si a unor deficiente asociate sunt primiti de la 2 ani. Acestia din urma sunt inclusi intr-un program de interventie timpurie, iar parintii lor primesc consiliere de specialitate, de la o echipa pluridisciplinara, alcatuita din psiholog, audiolog, profesor, educator, medic pediatru si asistent social. Specializarea celor 22 de cadre didactice s-a facut cu sprijinul Sense International (U.K.).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.