Gheorghe Blaj s-a impuscat cu arma tatalui, aflat cu aproape toata familia la munca in Spania.

Tentati de mirajul strainatatii, al banului cistigat intr-o luna cit intr-un an in tara, tot mai multi romani aleg sa-si lase in urma copiii si casele. Nu de putine ori insa, aceste decizii s-au dovedit gresite. Este si cazul familiei Blaj din localitatea aradeana Cladova. Apasat de singuratate, dupa ce parintii plecasera la munca in strainatate, Gheorghe Blaj, campion la tir sportiv, a ales sa-si puna capat zilelor la numai 16 ani. Baiatul avea bilete sa plece de sarbatori in Spania, acolo unde alesesera sa munceasca parintii si sora mai mare. O noapte petrecuta in bar l-a determinat pe tinarul de 16 ani sa-si schimbe planurile.

La numai citeva zile dupa ce ocupase locul 2 la un concurs de tir la Iasi, Gheorghe Blaj si-a sunat sora care locuieste in Spania si a anuntat-o ca se sinucide, fara insa sa-si motiveze gestul. Speriata de amenintarile fratelui ei, aceasta a alertat un unchi dintr-o localitate apropiata care s-a deplasat la casa baiatului. Barbatul a ajuns insa prea tirziu, tinarul de 16 ani fiind gasit mort in curtea casei.

„Baiatul a folosit arma de vinatoare a tatalui sau pe care a luat-o din dulapul cu arme, pe care l-a spart cu o ranga. Apoi si-a tras un cartus in gura, decedind pe loc", a declarat inspectorul Camelia Tuduce, purtator de cuvint in cadrul IPJ Arad. Dupa plecarea parintilor in Spania, Gheorghe Blaj ramasese in grija bunicii, care era insa internata in spital de citeva zile.