Claudius Gheorghiu, actualul sef al Directiei Vamale Constanta, este de mai multa vreme in atentia organelor de ancheta, banuindu-se ca activitatea sa din ultimii ani nu ar fi tocmai corecta. Acest personaj  a condus doi ani biroul vamal din Ne
Claudius Gheorghiu, actualul sef al Directiei Vamale Constanta, este de mai multa vreme in atentia organelor de ancheta, banuindu-se ca activitatea sa din ultimii ani nu ar fi tocmai corecta. Acest personaj a condus doi ani biroul vamal din Negru Voda, de unde a fost apoi mutat disciplinar. Presa din Bacau a scris la vremea respectiva despre el ca este un apropiat al PSD Bacau. Mutarea sa a fost una cu scåntei, dupa ce mai multi subordonati au descris procedurile nu tocmai ortodoxe de vamuire aplicate de Gheorghiu. Acesta a trecut apoi pe la Directia Judeteana pentru Vama si Accize Ialomita, iar in final a fost numit seful vamesilor constanteni. Surse din aceasta structura ne-au informat ca aceste mutari in suveica au avut darul de a-i sterge urmele lui Gheorghiu.

Povestea lui Claudius Gheorghiu a inceput in perioada 2001-2003, cat acesta a ocupat functia de sef birou vamal in localitatea Negru Voda. In intervalul cu pricina, acesta a practicat un stil de conducere dictatorial, pe care toti subordonatii l-au reclamat ulterior. Au fost salariati care povestesc faptul ca Gheorghiu ii ameninta permanent cu relatiile sale suspuse din partidul aflat la putere. Pe lista cu pricina se aflau Viorel Hrebenciuc si o parte din conducerea judetului Bacau. O relatie fructuoasa pentru toata lumea a functionat in acea perioada intre seful vamii si patronii celor doua magazine duty-free din acel punct de trecere a frontierei. La vremea respectiva, activitatea comerciala in punctele vamale era in floare, iar patronii sereleurilor de acolo isi permiteau sa multumeasca pe toata lumea.

Memoriile depuse la vremea respectiva la Bucuresti vorbeau si despre un anume procedeu de constrangere impus agentilor economici. Acestia erau obligati sa indeplineasca formalitatile de vamuire doar prin intermediul unei anumite firme de comisionari, cu serioase legaturi in Capitala. Operatorii care respectau procedura treceau mai usor prin punctul de frontiera, in vreme ce rebelii erau luati la puricat si tinuti cu orele. Au existat insa o serie de subordonati ai lui Gheorghiu care au vrut sa faca o mica revolta fata de aceste practici.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.