Trei stiri complet diferite, cu consecinte dramatice in plin post al Craciunului. Prima: Orban a ucis. Ministrul si-a ucis prietenia cu Turcescu. Dupa accidentul care l-a facut sa ia locul Elodiei. Se cunosc de peste zece ani, se tutuiau si azi il fa
Trei stiri complet diferite, cu consecinte dramatice in plin post al Craciunului. Prima: Orban a ucis. Ministrul si-a ucis prietenia cu Turcescu. Dupa accidentul care l-a facut sa ia locul Elodiei. Se cunosc de peste zece ani, se tutuiau si azi il face nesimtit. Nu spune "sunteti un nesimtit, ci: ba, esti un nesimtit". Siderat, Turcescu n-a apucat sa-si faca cruci, cand a primit al doilea telefon. Nasua€™ lui Orban. I-a urat si asta, amical: "Craciunua€™ ma-tii!". Turcescu si-a dezvaluit mahnirea multimii. Si injuraturile fac rating. Tot in direct, Orban a mai lovit o data. Perfid. Din cauza lui, Tatulici s-a stricat cu C.T.P. Intamplarea de la Cotroceni a invrajbit jurnalistii. Dramatic e ca s-a ales praful de prietenii, ca s-au produs mutilari sufletesti. Singurii care tac sunt politicienii. Ei traiesc din profit. Profitul obtinut din patania lui Orban. A doua: Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei, a declara ca procurorii se feresc ca ala de tamaie de concursuri. Fiindca sunt trucate. Te umfla rasul. Pai, si tu ce mama dracului sa faci? Tu cu ce inima te mai duci sa reclami ca ai fost furat la un concurs daca procurorii fura pe rupte? Acum 10, 15 ani populatia calcata in picioare prin instante manjite supravietuia cu doua sperante. Speranta unei instante neutre. Si a venit CEDO. Speranta unei noi generatii de procurori, judecatori. Si au venit. Multi dintre cei care dau spaga azi la concursuri fac parte din noua generatie. Nu-i poti condamna.


S-au adaptat ca sa nu crape. Si nu numai procurorii. Se fura cu temei la diversele concursuri din Romania inca din anii de aur ai dictaturii. Hotia e istorica. E vorba, evident, de mediocri. Cei foarte buni ori castiga, ori pleaca. Pleaca unde vad cu ochii: din meserie, din tara. Populatia ramane pe mana mediocrilor spagari. Meseriasii, cei foarte buni, nu-s de ce, sunt anonimi. Nu-i pomeneste nimeni. Dramatic e ca parca nici n-ar exista. A treia: seful de cabinet al unui ministru francez a demisionat dupa ce presa a descoperit ca se lafaie intr-un apartament al statului, pentru care plateste un spanac de chirie. In Franta, scriau ziarele, aproximativ o suta de mii de oameni locuiesc in strada. Demnitarii abonati la prestatiile perene ale RAPPS-ului se tavalesc pe jos de ras. Trebuie sa fii tampit sa-ti dai demisia. Frantuzul nu era tampit, dar l-a obligat primul ministru. Exista o morala comuna la politicienii din toata lumea. Dramatic ar fi ca parlamentarii, primul ministru, presedintele, ma rog, cineva de pe malurile Dambovitei sa ceara demisia unora care cred ca e o tampenie sa-ti dai demisia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.