Cele trei companii, Microsoft, Google si Yahoo, sunt acuzate ca au primit bani de la operatorii de jocuri de noroc online, in perioada 1997-2007, pentru a afisa secvente publicitare ce promoveaza activitati ilegale. Conform intelegerii cu Guvernul SU
Cele trei companii, Microsoft, Google si Yahoo, sunt acuzate ca au primit bani de la operatorii de jocuri de noroc online, in perioada 1997-2007, pentru a afisa secvente publicitare ce promoveaza activitati ilegale. Conform intelegerii cu Guvernul SUA, companiile vor aloca cateva milioane de dolari pentru organizarea unor campanii publicitare prin care tinerii si adolescentii sa fie informati ca jocurile de noroc pe Internet sunt ilegale.
"Aceste sume se adauga celor peste 40 de milioane de dolari sub forma de bunuri confiscate si impozite care nu au fost platite la timp, recuperati deja in ultimii ani de la operatorii acestor activitati ilegale", a declarat, intr-un comunicat, procurorul SUA, Catherine Hanaway, informeaza Mediafax. Prin urmare, Microsoft va plati autoritatilor americane 4,5 milioane de dolari, Centrului International pentru Copii Pierduti si Exploatati 7,5 milioane de dolari, iar alte 9 milioane de dolari vor fi rezervate serviciilor publicitare de educare a tinerilor.
David Bowermaster, purtator de cuvant al Microsoft, a declarat ca grupul a intrerupt publicarea secventelor publicitare in urma cu patru ani.
Yahoo va trebui sa plateasca un total de 7,5 milioane de dolari, dintre care 3 milioane de dolari se vor indrepta catre Guvernul Statelor Unite ale Americii, iar 4,5 milioane de dolari vor fi destinati organizarii unei campanii publicitare, in timp ce Google va plati doar 3 milioane de dolari.
Reclamele intermediate de Google au aparut pe pagini partenere de Internet, identificate prin motorul de cautare Google.com.
In octombrie 2006, autoritatile SUA au decis ca platile acceptate de companiile de carduri de credit pentru jocuri de noroc sunt ilegale si au inchis piata de profil operatorilor straini.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.