Proprietarii de apartamente vor fi obligati sa reabiliteze sau sa modernizeze imobilul in care locuiesc pentru reducerea costurilor la energia termica.
Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotarare, normele metodologice de aplicare a Legii 23
Proprietarii de apartamente vor fi obligati sa reabiliteze sau sa modernizeze imobilul in care locuiesc pentru reducerea costurilor la energia termica.
Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotarare, normele metodologice de aplicare a Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Potrivit acestora, proprietarii pot avea acces, la cerere, la orice document al asociatiei. Prin modificarile aduse de Legea 230/2007, a crescut numarul de proprietari necesari pentru modificarea statutului ori a acordului de asociere de la jumatate plus unu, la doua treimi. Totodata, termenul de preaviz in care proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartament al unui delegat al asociatiei s-a micsorat de la 15 la cinci zile. Potrivit aceleiasi legi, notarii publici vor autentifica actele de instrainare a apartamentelor numai dupa ce proprietarii vor face dovada achitarii la zi a contributiei la cheltuielile asociatiei de proprietari. Aceasta trebuie eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.