Lucian Bute a reusit sa puna måna pe o centura cu diamante, la cinci ani dupa ce Leonard Doroftei devenea campion mondial peste Ocean. Sportul romanesc are noi motive de mandrie. Lucian Bute este noul campion mondial al semimijlociilor, versiu
Lucian Bute a reusit sa puna måna pe o centura cu diamante, la cinci ani dupa ce Leonard Doroftei devenea campion mondial peste Ocean. Sportul romanesc are noi motive de mandrie. Lucian Bute este noul campion mondial al semimijlociilor, versiunea IBF.

Pe 19 octombrie, Mister KO l-a pus la podea pe columbianul Alejandro Berio, devenind al treilea roman campion mondial la box profesionist, dupa Mihai Leu (1997) si Leonard Doroftei (2002). La Belle Center din Montreal, romanul a reusit sa-i ridice in picioare pe cei 13.224 de spectatori, care l-au aplaudat minute in sir la finalul galei. Patru ani a muncit zi de zi pentru aceasta clipa. Columbianul Alejandro Berrio, campionul mondial en-titre, nu a reusit sa-l puna in dificultate pe Bute in nici un moment al meciului. Finalul l-a gasit pe roman cu lacrimi in ochi, vadit emotionat, pugilistul transmitand, in direct, un mesaj pentru compatriotii sai si in special pentru mama sa. Dupa aceasta partida, Lucian a intrat in posesia bursei de 400.000 de dolari. Astfel, Bute ramane neinvins in cele 21 de meciuri dispu tate de la trecerea la profesionism, in care a inregistrat tot atatea victorii, din care 17 inainte de limita. „A fost o seara minunata, exceptionala. Sunt foarte emotionat, dupa un meci foarte greu in urma caruia am reusit sa devin campion mondial. Va multumesc din suflet tuturor celor care v-ati trezit la aceasta ora. Dedic victoria tuturor romanilor si mai ales mamei mele. In sfarsit, mi-am indeplinit visul, visul pentru care am muncit atatia ani”, a declarat Lucian Bute.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.