NORVEGIA - Serbarea pomului de Craciun la Oslo
Copiii romanilor din Oslo au participat ieri la o serbare de Craciun organizata pentru ei de Ambasada Romaniei din capitala Norvegiei, informeaza Romanian Global News. Copiii au cantat, langa bradul impodobit, colinde romanesti invatate la Scoala de sambata si au fost rasplatiti de Mos Craciun, care le-a adus daruri. La serbare, urari de Sarbatori le-au facut micutilor si parintilor si artisti romani, care au interpretat colinde si muzica traditionala


SPANIA - Colindatori la  Alcala si Coslada
Cei peste 60 de copii inscrisi la cursul de limba, cultura si civilizatie romaneasca de la colegiul Juan de Austria, din Alcala de Henares, au colindat in limba materna si au spus poezii, in cinstea Sarbatorilor. La Serbarea de Craciun au participat diplomati romani din capitala Spaniei, reprezentati ai Primariei din localitate si parintii micutilor. Organizarea serbarii a beneficiat de spirjinul directorului colegiului, Antonio Suarez Marante. Colinde romanesti se vor auzi astazi si la Coslada, intr-un spectacol organizat de primaria din localitate si asociatia romaneasca FEDROM.


SUA - Mos Craciun ajunge si la Atlanta
Mos Craciun va sosi la 25 decembrie, la Biserica Ortodoxa "Sfanta Maria" din Atlanta, pentru a imparti daruri copiilor romani din aceasta zona, informeaza Romanian Global News. Mosul isi va face aparitia imediat dupa Sfanta Liturghie si va aduce cu el cadouri pentru fiecare copil care este pe lista bisericii. Bradul de Craciun de la biserica a fost donat de unul dintre enoriasi si va fi impodobit maine, dupa slujba.


ROMA - "Babbo Natale" la romani si italieni
Copiii romani care frecventeaza cursul de limba, cultura, istorie si geografie romana in cadrul proiectului-pilot "Nici un loc nu e departe", alaturi de colegii lor italieni si straini, vor primi astazi vizita lui Mos Craciun, la Auditorium delle Fornaci, din Roma. Spectacolul se numeste "Iata vine Mos Craciun" ("Guarda, viene Babbo Natale") si este organizat de Asociatia Spirit Romanesc Roma, in colaborare cu Departamentul pentru romanii de pretutindeni si Ambasada Romaniei din Italia. Sunt asteptati copii de la opt scoli din capitala italiana.