Reprezentantii ANSVA sfatuiesc populatia sa nu cumpere produse de origine animala decat din unitatile autorizate. „Sunt singurele locuri in care putem fi siguri ca acestea sunt controlate sanitar-veterinar. Mare atentie la etichete si la data valabilitatii. La produsele congelate trebuie observat daca exista arsuri de congelare sau lichide care au aparut in timpul refrigerarii, mai ales la carnea de pui. Carnea de cal este foarte diferita de carnea de vita si nu se pot face confuzii. Carnea de cal este rosiatica si se oxideaza la aer. Exista reglementari prin care acest tip de carne se vinde in raioane separate, unde trebuie sa existe o tablita de avertizare 'aici se vinde carne de cal>>“, ne-a declarat Lazlo Ciutac, vicepresedintele ANSVA.
Cum alegem bradul de Craciun
Brazii artificiali pot sa prezinte riscuri de ranire datorita extremitatilor metalice (muchii sau varfuri taioase), cat si riscuri de incendiu.

1. Cand alegeti bradul natural sau artificial, aveti in vedere dimensiunile spatiului in care il veti instala, ca si sursele de caldura si decoratiunile pe care le veti aplica pe acesta. Nu putine au fost cazurile cand consumatorii au ales un brad foarte mare, l-au instalat in incaperi mici, incalzite prin intermediul radiatoarelor, l-au incarcat cu decoratiuni, acestea s-au incalzit excesiv (fiind prea aproape de sursele de caldura) si au produs accidente.
2. Asigurati stabilitatea bradului printr-un suport corelat cu dimensiunile acestuia, pentru a preveni rasturnarea.
3. Montarea instalatiei electrice (ghirlanda luminoasa) trebuie sa fie astfel facuta incat, in timpul deplasarii prin incapere, sa se evite acrosarea acesteia.
4.