Presedintele Basescu se vrea atotputernic: i s-a rezervat un website intitulat dumnezeu.ro, iar propagandistii i-au lansat porecla "Zeus". Seful statului nu este, insa, decat o jucarie a serviciilor secrete. Functia de la centrala din Anvers nu i-a d
Presedintele Basescu se vrea atotputernic: i s-a rezervat un website intitulat dumnezeu.ro, iar propagandistii i-au lansat porecla "Zeus". Seful statului nu este, insa, decat o jucarie a serviciilor secrete. Functia de la centrala din Anvers nu i-a dat si un grad prea mare. Traian Basescu este, in consecinta, subordonatul conspirat al propriilor subordonati din servicii pe linia functiei de comandant suprem. De altfel, unul din motivele pentru care a fost ales. Evident, nu de populatia inselata, ci de papusarii iluziilor electorale.
Din tot valmasagul ultimilor trei ani de guvernare, am sa invoc doar trei cazuri de natura sa alerteze la maximum clasa politica si societatea civila, presupunand ca ar si exista. Un caz il constituie jurnalistii romani rapiti in Irak si embargoul ciudat care il inconjoara pe Ovidiu Ohanesian, cu dezvaluirile lui ramase strigat in desert. Privind implicarea serviciilor secrete si a Cotrocenilor in rapirea ca inscenare, partial scapata de sub control, recuperata si urmata de plecarea din tara a lui Omar Hayssam, care stie ceea ce noi nu avem voie sa aflam. Inca. Iar jurnalistului Ohanesian i se inchide gura, in speranta ca, izolat, va cadea in depresie si astfel credibilitatea i se va ruina. Deja Ovidiu Ohanesian e stigmatizat ca acel ciudat care vorbeste singur. Si vazand ca nimeni nu-l aude, tace. Marijean Ion a renuntat la jurnalistica. Iar Sorin Miscoci a fost cooptat cameraman prezidential.
Alt caz, recent, de natura sa demonstreze guvernarea serviciilor, inclusiv in exercitarea cenzurii informatiei si a controlului mass-media, il constituie boicotarea in bloc a Apelului Asociatiei Nationale pentru Regatul Romaniei, privind restaurarea monarhiei si revenirea regelui Mihai pe tron, ca revenire la statul de drept. Cu exceptia ziarului ZIUA, nimeni, absolut nimeni din presa scrisa si audiovizuala nu a difuzat acest Apel, semnat de foarte multe personalitati si de foarte multe persoane care nu sunt publice. Asemenea embargo era imposibil fara implicarea serviciilor. Cu atat mai vartos cu cat semnaturile sunt deja mai numeroase decat cele pentru Apelul lui Sorin Iliesiu in urma caruia presedintele Basescu a condamnat comunismul, ca regim ilegitim si criminal. Fara sa inlature si consecintele regimului condamnat, de care profita ca sef de stat, uzurpandu-l in continuare pe regele Mihai I.
Ultima alerta o constituie cazul Orban, evident filat si inscenat, scopul fiind sa se ajunga la dosarul penal anticipat de presedintele Basescu. Tentativa neostalinista de linsaj al lui Ludovic Orban ar trebui sa fie un semnal de alarma privind statul de drept si drepturile omului. S-a atentat sinistru la imaginea si chiar la sanatatea unui om pe care presedintele Basescu vrea sa-l scoata din politica, s-a tentat la dezbinarea PNL si s-a fortat demisia unuia dintre ministrii care dau tarie Guvernului Tariceanu. Iar esecul linsajului este un aviz amatorilor de propaganda involuntara pentru adversar. In loc sa fie linsat, Ludovic Orban a fost victimizat. Si relansat electoral. Spre Primaria Capitalei.
P.S. Si a fost episodul Highlander IV. Bugetul national s-a adoptat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.