Grupul britanic de investitii in proiecte de energie regenerabila Good Energies si dezvoltatorul Continental Wind Partners pun la bataie 400 milioane euro pentru 150 de turbine eoliene fabricate de GE Energy, care vor fi amplasate in Romania si Polon
Grupul britanic de investitii in proiecte de energie regenerabila Good Energies si dezvoltatorul Continental Wind Partners pun la bataie 400 milioane euro pentru 150 de turbine eoliene fabricate de GE Energy, care vor fi amplasate in Romania si Polonia. Turbinele de noua generatie, cu o capacitate cumulata de 375 megawati, vor fi livrate incepand cu primavara anului 2009 si distribuite catre firme controlate de Good Energies si Continental Wind Partners (CWP), urmand sa fie instalate mai ales in Polonia si Romania.
"Comanda este destinata celor mai dezvoltate amplasamente din Romania si Polonia. In anii 2008 si 2009 vor fi anuntate comenzi suplimentare, intrucat vrem sa primim aprobarea pentru construirea de parcuri eoliene cu o capacitate totala de 600 megawati in Romania pana la finele anului 2008 si de 280 megawati in Polonia", a declarat, intr-un comunicat, presedintele CWP, Adam de Sola Pool. Proiectul de constructie a centralelor eoliene va propulsa Good Energies si CWP in topul principalelor companii de productie de energie regenerabila din Europa Centrala. Turbinele GE, cu o capacitate individuala de 2,5 megawati, au fost evaluate de catre CWP, precum si de experti externi, aceste echipamente reprezentand solutia optima pentru locatiile din Romania si Polonia, potrivit directorului si fondatorului CWP, Alex Hewitt. Portofoliul companiei britanice Good Energies cuprinde investitii in sectoarele de energie solara, eoliana si cladiri ecologice, cu o valoare de peste cinci miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.