Presedintele Moldovei isi continua tirada impotriva Romaniei si a simbolurilor romanesti. Ultima reactie impotriva romanismului se leaga de stema Republicii Moldova: a€žActuala stema nu este cea care ar fi trebuit sa reprezinte Moldova. Ste
Presedintele Moldovei isi continua tirada impotriva Romaniei si a simbolurilor romanesti. Ultima reactie impotriva romanismului se leaga de stema Republicii Moldova: a€žActuala stema nu este cea care ar fi trebuit sa reprezinte Moldova. Stema, drapelul si limba Moldovei trebuie sa fie in concordanta cu statalitatea si suveranitatea ei. Actuala stema a fost aprobata prin inselaciune", este ultima revelatie pe care Voronin a avut-o in plenul Parlamentului de la Chisinau, informeaza izvestia.ru.  INEPTII MARCA VORONIN. Seful statului considera ca stema a fost realizata in 1990 prin "cai mincinoase". Atunci, la insistentele deputatilor care optau pentru unirea Moldovei cu Romania, a fost aprobat un nou steag si imn, care erau identice cu tricolorul si cu imnul de stat al tarii vecine. Schitele stemei moldovenesti au fost selectate de o comisie speciala si trimise la Bucuresti, la Comisia de Stat care se ocupa de heraldica Romaniei. Autorul stemei moldovenesti, Gheorghe Vrabie, a spus ca a€žromanii au aprobat varianta lui dupa care deputatii moldoveni l-au intarit". O parte din deputati nu au fost de acord cu sombolica noua de stat deoarece semana foarte mult cu cea romaneasca. In 1994, noul parlament a schimbat imnul romanesc cu unul moldovenesc. "Simbolica de stat, stema, imnul si alte atribute trebuie sa reflecte independenta si suveranitatea tarii. Statutul Moldovei, in timp, se va intari si in legatura cu aceasta este necesar de revizuit simbolica de stat", a subliniat Vladimir Voronin intr-un dialog purtat la Chisinau cu o parte a presei din Moldova si Rusia.  
  REACTIIDeclaratia lui Vladimir Voronin, coroborata cu toate actiunile intreprinse impotriva Romaniei in ultima vreme, a inflamat spiritele printre cetatenii Republicii Moldova. Astfel, pe site-ul protv.md, moldovenii au fost invitati sa isi spuna parerea despre dorinta sefului statului.

a€žMa fac ostas, ma fac soldat!

Sa-mi dea o arma de vinat,

De torturat, de schinjuit,

De tras, de rupt, de ferecat!

Sa-ti prind al tau suris bastard-n ocheana armei, Si sa traaaag!

Eu te urasc, JIGODIE!

Cat zici ca ai? Un milion, un miliard?

Furata-i ce-am avut mai drag,

Din patria-mi, din visul meu frumos

D-avea o casa su-n pridvor -linga ai mei un foisor.

Si-mi spui pe-un ton, asa, senin - Eu pentru tine fac!

- Mersi! M-anchin!

- Eu te urasc, JIGODIE!

Nuuu, nu spune tu ci-o fi

Tu uite ce avem, ce stim si ce traim!

Sau poate noi dormim si tu veghezi sa-ti facem visul tau aevea:

Prin livezi descult sa umbli printre flori,

Linga un murmur de izovr s-asculti al privighitorilor, tu, cor,

Sa beai, sa-nfuleci, sa dansezi,

Sa ai, iar noi sa nu avem.

Tampiti ne crezi?! Eu te urasc,

JIGODIE!

Si nu ti-a fost destul sa furi din mina-mi ce puteai,

Din suflet vreai sa iai, sa rupi al bunilor mei grai.

D-a cui eu sunt, d-acui copii mei vor fi sa n-am habar

Naluci ai vrea sa fim, sa fim moldoivani.

- Tuuuu! Tu acel ce strimb la geam sedeai

Cand noi cantam a libertatii cant,

Cand noi speram ca-ntr-un curand

Vom fi romani printre romani.

- Tuuuu!

Furata-mi al unirii cant

Ai vrea un aservit netot sa fiu, bastard sa fiu.

Ai vrea sa tac, sa mor, sa uit ca sunt

ROMAN!

- S-o uiti! Eu te urasc, JIGODIE!"reactie postata pe site-ul protv.md de catre unul dintre cetatenii Republicii Moldova! 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.