Zilele acestea se desfasoara la Uzlina o intalnire a Consiliului Stiintific al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. In ciuda "productiilor-record la hectar" pe care le-au raportat mai-marii ARBDD, situatia in Rezervatie continua sa fie jalnica.

Reconstructia ecologica a Deltei continua sa se desfasoare cu pasi de melc, in ciuda faptului ca Ministerul Mediului a anuntat ca a alocat fonduri importante pentru acest proiect. Consiliul Judetean Tulcea continua sa concesioneze terenurile care ar trebui supuse renaturarii. Alte terenuri din Rezervatie sunt si ele in pericol, diversi smecheri anuntand cartiere de vile sau statiuni in diferite zone din RBDD. Braconajul piscicol a depasit orice limite in Rezervatie, autoritatile centrale anuntand chiar ca iau in calcul oprirea totala a pescuitului industrial. Mai mult decat atat, pescuitul la sturioni, desi teoretic interzis inca opt ani, este in floare.


PRÃ…PÃ…D. Digurile din Rezervatie, multe pe cale sa cedeze, nu au fost consolidate, in schimb de ARBDD a achizitionat inca doua masini de teren. Epavele (foto) continua sa sufoce Delta, insa nimanui nu ii pasa de acest lucru. Animalele semisalbatice, in special caii, continua sa faca prapad mai ales in Padurea Letea, zona strict protejata. Vanatoarea a fost deschisa fara fundament stiintific, desi existau premisele reizbucnirii aviarei.