Apropierea sarbatorilor de iarna nu inseamna doar colindatori, beculete colorate si brazi de vanzare la orice colt de strada. Dupa ultimul Revelion, peste 100 de persoane au ajuns la spitalele din Capitala cu rani provocate de materiale pirotehnice.

Comerciantii ilegali de pocnitori sau artificii, dar si proasta calitate a produselor de acest gen, vandute "la negru" desi nu sunt autorizate, pot face si in acest an victime. Politia Capitalei a declansat o operatiune de control si promite ca va avea agenti in teren care sa verifice "la sange" acest segment al pietei.


NORME. Potrivit legii, persoanele fizice au voie sa foloseasca doar amestecuri pirotehnice din clasa I, in afara de petarde, pocnitori si obiecte zburatoare luminoase din aceasta clasa. Altfel spus, spectacolele de "foc si lumina" realizate cu materiale pirotehnice mai puternice, precum si cu petarde, pocnitori si obiecte zburatoare luminoase din clasa I pot fi organizate doar de persoane juridice autorizate potrivit legii. Vanzarea sau folosirea de persoanele fizice a articolelor pirotehnice interzise constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an. Trebuie sa mai stiti ca legea cere ca ele sa fie inscriptionate in limba romana cu denumirea, clasa din care fac parte, instructiunile de folosire si termenul de garantie.