Romanii au facut jocurile in oferta Transgaz

Investitorii romani au solicitat 59,72% din actiunile subscrise la oferta publica initiala (IPO) a Transgaz Medias. Potrivit reprezentantilor intermediarului Raiffeisen Capital & Investment, nerezidentii au detinut o pondere de 40,28% in numarul actiunilor subscrise.

Firmele si persoanele fizice din tara noastra au cumulat 96,98% din numarul de subscrieri, iar diferenta de 3% a apartinut investitorilor straini. Cea mai mare cerere pentru actiuni TGN a venit din partea investitorilor din Capitala (53,5%), iar subscrierile bucurestenilor au detinut 33,9% din totalul subscrierilor. Pe locurile urmatoare ca pondere pe judete (volum si subscrieri) s-au plasat judetele Sibiu, Cluj si Dolj. (Raluca Bara)

Statul iese din Asirom

AVAS a vandut pachetul de actiuni de 7,97% din capitalul social al Asirom, pentru 38,97 milioane de lei, in cadrul ofertei publice de preluare obligatorie initiata de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), actionarul majoritar al companiei.

Prin oferta publica de preluare obligatorie, VIG a cumparat doar 16,35% din capitalul companiei, pentru 80 milioane de lei (22,46 milioane euro), sub valoarea programata de 49,8%, majorandu-si astfel participatia la 66,53%. VIG a inceput sa cumpere din iunie actiuni Asirom de la Interagro, grup detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, la 0,75 lei/actiune (pretul la care a vandut si AVAS). (Mediafax)

Citeste si:

Au fost alesi intermediarii obligatiunilor pentru anul viitor

Ministerul Economiei si Finantelor a selectat bancile UBS, Credit Sui­sse First Boston (Elvetia) si EFG Eurobank (Grecia) ca intermediari ai emisiunii de obligatiuni pe pietele internationale, imprumut de minimum 500 milioane de euro, pe 10 ani, programat pentru anul viitor. Bancile castigatoare au acceptat un comision de 0,04% din valoarea emisiunii, oferind, de asemenea, unele dintre cele mai bune randamente, au precizat sursele citate.

La inceputul lunii noiembrie, ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat ca o mare parte din suma obtinuta prin emisiunea de euroobligatiuni va fi utilizata pentru a acoperi credite externe atrase de Romania cu scadenta la mijlocul anului viitor. (Mediafax)

Joc la loterie in benzinariile Petrom

Compania petroliera Petrom a inaugurat ieri cea de-a 100-a benzinarie sub brandul premium Petrom V, introdus in 2005. tinta Petrom este sa deschida 250 de statii sub acest brand pana in 2010. „Segmentul de retail este unul extrem de dinamic, iar tendinta este de a diversifica cat mai mult serviciile folosite in benzinarii", a declarat ieri Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de marketing.