Capitolul „servicii secrete“ nu a fost negociat prea mult de parlamentari, desi bugetul Guvernului pe 2008 a stat la måna PSD.

Intr-o sala pe trei sferturi goala si intr-o apatie generala, senatorii si deputatii au bifat
Capitolul „servicii secrete“ nu a fost negociat prea mult de parlamentari, desi bugetul Guvernului pe 2008 a stat la måna PSD.

Intr-o sala pe trei sferturi goala si intr-o apatie generala, senatorii si deputatii au bifat pe banda rulanta zeci de articole din bugetul de stat si doar Gheorghe Funar s-a mai obosit, din cand in cand, sa vina pe la tribuna Parlamentului ca sa sustina amendamente deja respinse in comisiile de specialitate. Cu sindicalistii din Invatamant pe post de protestatari inca de la prima ora a diminetii chiar in fata Palatului Parlamentului, alesii s-au induplecat si au alocat mai multi bani Educatiei pentru anul viitor. Astfel ca, Ministerului Educatiei i s-a alocat un procent de 6 la suta din PIB, iar plenul a aprobat si o suplimentare a bugetului initial cu 752 milioane lei. Cu acesti bani se va acoperi majorarea cu pana la 10 procente a salariului cadrelor didactice debutante, dar si o suplimentare de 15-20 la suta a burselor pentru elevi si studenti. Amendamentul a fost propus de PSD, prin deputatul Ecaterina Andronescu, si a beneficiat si de sustinerea parlamentarilor PNL si a ministrului de resort Cristian Adomnitei. Suplimentarea bugetului educatiei a intrunit in plec 157 de voturi „pentru“ si 81 de abtineri din partea parlamentarilor PD-L.

Mai multi bani pentru Senat


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.