In numai cateva minute, Camerele reunite ale Parlamentului au dat ieri ok-ul pentru bugetul de stat si al asigurarilor sociale de stat pentru 2008, singurul grup care a votat impotriva la primul punct fiind cel al noului partid, PD-L. In favoarea bug
In numai cateva minute, Camerele reunite ale Parlamentului au dat ieri ok-ul pentru bugetul de stat si al asigurarilor sociale de stat pentru 2008, singurul grup care a votat impotriva la primul punct fiind cel al noului partid, PD-L. In favoarea bugetului de stat au votat 253 de alesi, in timp ce 93 de parlamentari ai PD-L au dat un vot impotriva. Bugetul asigurarilor de sanatate a primit insa unanimitatea voturilor parlamentarilor prezenti, 342.

Premierul Tariceanu le-a multumit parlamentarilor, a apreciat votul primit ca fiind "o investitie" si a dat asigurari ca Executivul isi va indeplini promisiunile, "indiferent de calculele diversilor adversari politici".


FINANTARE DIN EUROOBLIGATIUNI. Intre timp, un comunicat al Guvernului anunta ca Executivul a adoptat miercuri o Hotarare prin care se aproba contractarea unei emisiuni de euroobligatiuni in valoare de minimum 500 de milioane de euro si de maximum 1 miliard  de euro, cu scadenta de 10 ani. Scopul acestei emisiuni este refinantarea emisiunii de obligatiuni in valoare de 600 de milioane de euro, lansata in 2001, scadenta in anul 2008, precum si completarea surselor de finantare a deficitului bugetar pentru anul 2008. Suma finala a emisiunii de euroobligatiuni va fi stabilita la momentul lansarii acesteia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.