Colaborarea in domeniul medicinei de urgenta dintre Romania si Elvetia s-a incheiat, dupa 14 ani.

Medicina de urgenta si neonatologia s-au bucurat, timp de 14 ani, de sprijinul financiar nerambursabil, acordat de guvernul confe-deratiei elvetiene, in urma unei cooperari intre Romania si Elvetia. „Am incheiat o colaborare care a avut un impact benefic atit pentru medicina de urgenta, cit si pentru cea neonatala din Romania. Programele care s-au derulat pe parcursul acestei colaborari au adus contributii importante in dotarea cu echipamente", a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii pe probleme de medicina de urgenta.

Valoarea totala a banilor acordati pentru medicina de urgenta se ridica la 13 milioane de franci elvetieni (8 milioane de euro). Din aceste fonduri s-au dotat cu echipamente substantiale ambulantele si unitatile de primiri urgente din prin-cipalele orase universitare din tara.

In ceea ce priveste modernizarea si dotarea in medicina neonatala, s-au acordat 10 milioane de franci elvetieni.

Pe linga investitiile in infrastructura, s-au achizitionat din fondurile primite trei ambulante speciale, dotate inclusiv cu incubator, pentru nou-nascutii care se afla in stare critica.