Mobexpert se asteapta la un salt al pretului la mobila, pana in 2011. ''Estimarile noastre arata ca, pana in 2011, costurile pentru forta de munca aproape ca se vor dubla, iar pretul materiei prime va cunoaste o crestere anuala de aproximativ 10%. Ac
Mobexpert se asteapta la un salt al pretului la mobila, pana in 2011. ''Estimarile noastre arata ca, pana in 2011, costurile pentru forta de munca aproape ca se vor dubla, iar pretul materiei prime va cunoaste o crestere anuala de aproximativ 10%. Aceste cresteri se vor reflecta obligatoriu in pretul mobilei de pe piata romaneasca.
Consideram ca pana in 2011 vom asista la o scumpire, in medie, de 30% a mobilei in Romania, poate chiar mai mare pentru produsele care implica mai multa manopera cum ar fi mobilierul din lemn masiv'', ne-a declarat Dan Şucu, presedintele Mobexpert.Afaceri de peste 200 de milioane de euro in 2008Reprezentantul companiei crede ca piata de mobilier va creste anual cu 10%-15%. Grupul Mobexpert estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 172-175 milioane de euro. Compania preconizeaza un avans al vanzarilor in preajma Sarbatorilor. ''Desi nu putem vorbi de o sezonalitate propriu-zisa in comertul cu mobilier, se poate constata o intensificare a ritmului cumparaturilor in ultimele patru luni din an. Aproximativ 40% din totalul vanzarilor anuale se realizeaza in aceasta perioada.
Evident, exista anumite segmente din portofoliu care evolueaza mai bine in preajma sarbatorilor traditionale - Craciunul sau Pastele - cum ar fi produsele din zona de decoratiuni'', a mai spus Şucu. In 2008, compania spera sa inregistreze afaceri de peste 200 de milioane de euro.
In domeniul mobilierului pentru casa, Mobexpert opereaza in acest moment un numar de 5 hipermagazine in tara si unul in afara granitelor tarii, la Sofia. ''Ne propunem ca pana in 20 11 sa avem pe piata regionala un numar de 26 de hipermagazine. In afara granitelor Romaniei, vizam o retea de patru hipermagazine Mobexpert in Bulgaria si doua in Serbia, iar in Romania o retea de 20 de unitati .
Pe zona de mobilier pentru birouri, Mobexpert Office este prezent cu magazine proprii la Sofia si Belgrad.
Pentru viitor, Mobexpert are in plan doua concepte de hipermagazin. ''Primul, cu o suprafata de 10-12.000 de metri patrati, care presupune o investitie situata intre 2,5 si 3 milioane de euro.
Al doilea, cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, destinat oraselor mai mici, care presupune o investitie cuprinsa intre 1,5 si 2 milioane de euro. Hipermagazinul Mobexpert de la Sofia, de exemplu, cu o suprafata de 11.000 de metri patrati - cel mai recent inaugurat in reteaua regionala si primul din afara granitelor - a presupus o investitie de 2,5 milioane de euro (terenul si constructia, reprezentand circa 7,5 milioane de euro, sunt proprietatea Domus Mex, firma imobiliara a Grupului Mobexpert)'', a precizat presedintele Mobexpert. Proiect pilot: hipermagazin de 6.000 de metri patratiPrimul hipermagazin Mobexpert de 6.000 de metri patrati, un proiect-pilot in retea, va fi deschis in Suceava in aprilie 2008. ''Pe partea de retail, investitiile noastre din 2008 se vor concentra pe consolidarea retelei de magazine Mobexpert. Vom incepe cu piata din Romania, unde vom deschide patru magazine la Suceava, Pitesti, Ploiesti si Bucuresti. Estimam ca investitia totala se va situa in jurul valorii de 8 milioane de euro''.
Pe zona de productie, in 2008, urmeaza sa fie finalizat proiectul de la Targu Mures, care a debutat in luna mai a anului. Acesta presupune o investitie de 28 de milioane de euro si consta in relocarea a patru din fabricile operate de Grup la Targu Mures - MuresMex, IleforMex, ConfoMex si StudioMex - in spatii noi, dotate cu echipamente moderne si foarte performante.
Tot in cadrul proiectului de la Targu Mures, va deveni functionala, incepand de anul viitor, cea mai moderna platforma logistica a grupului care va juca un rol crucial in reducerea timpilor de livrare a produselor din reteaua de magazine si in optimizarea fluxului de productie in fabrici. Vom continua, de asemenea, investitiile anuale in tehnologie in celelalte fabrici operate de grup si in consolidarea echipei de design'', ne-a spus reprezentantul firmei.
Grup Mobexpert are 4.000 de angajati, dintre care peste 3.000 in fabrici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.